Roger Clark vypráví o dabingu v RDR 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Roger Clark vypráví o dabingu v RDR 2

Roger Clark vypráví o dabingu v RDR 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 7. 2019 09:32
Reklama

Vytvořit přesvědčivou herní postavu není jednoduchý úkol. Mnohdy si žádá velké úsilí ze strany grafiků, animátorů, programátorů a dalších členů vývojářského týmu, ale také kvalitní herecký výkon, na jehož základě vývojáři staví. Třeba Arthur Morgan by bez herce Rogera Clarka zřejmě nikdy nebyl tím charismatickým kovbojem, jakého mohli hráči poznat v Red Dead Redemption 2. Clark se v rámci akce MomoCon podělil o pár zajímavostí.

Jednou z nich jsou detaily k dabingu Arthura Morgana během jízdy na koni. Na rozdíl od Arthura se Clark při dabingu těchto částí na koni nevyskytoval, většinu namluvil ve studiu. Bylo potřeba nahrát hned několik různých variant. Jak je známo, Morganův projev ke koni se odvíjí od několika faktorů. Podstatné je, zda se jedná o klisnu, nebo hřebce. Důležitá je také náklonnost ke zvířeti. Ta se časem zvyšuje, Arthur má tedy později ke zvířeti vřelejší vztah. Z prvních pořízených nahrávek to však vypadalo, že je tento vztah až příliš vřelý.

Clark byl o několik týdnů později požádán, zda by mohl nahrávky předělat. Sám se divil, proč je to nutné. Asistent Gethin Aldous mu vysvětlil, že jsou některé pasáže až příliš intimní, že zní, jako kdyby nemluvil ke koni. Clark pochopil ve chvíli, kdy mu Aldous nahrávky pustil. Během rozhovoru se Clark nebál názorně předvést, jak asi původní dabing zněl. V níže přiloženém videu je tato pasáž v čase 16:30.

Zajímavá je však celá diskuze. Pokud vás tedy zajímají i další historky, pusťte si video celé. Vedle Rogera Clarka sedí také Benjamin Byron Davis, ve hře známý jako Dutch van Der Linde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama