Epic Games Store rozdává Limbo zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic Games Store rozdává Limbo zdarma

Epic Games Store rozdává Limbo zdarma

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 7. 2019 12:30
Reklama

Limbo, velký hit malého studia, jenž nadevše ukázal, že i indie produkce dokáže v mnoha ohledech strčit do kapsy i ty nejmodernější velkorozpočtové tituly. Svými brilantními logickými hádankami, pochmurným vyzněním světa a černobílým grafickým zpracováním se melancholickým nádechem se Limbo zařadilo nejen mezi dobré hry, ale mezi jedny z nejlepších zástupců žánru logických plošinovek všech dob. Byla by tedy osudová chyba nechopit se šance, kterou vám Epic nabízí a přijít tak o tento neopakovatelný zážitek a to navíc zcela zdarma.

Vydejte se tedy v kůži mladého chlapce na jeho cestě za tajuplným cílem. Připravte se však, že to bude cesta přinejmenším trnitá. Na vaší pouti vás tak čeká celá řada pastí a nebezpečných živých tvorů, někdy menších a na první pohled ne tak agresivních, jindy zase ohromných a prakticky nezastavitelných krvelačných bestií, před kterými budete prchat, co vám budou síly stačit. Jak se s nimi vypořádáte, je pak čistě na vás. A aby toho nebylo málo, pozornost si vedle odzbrojujícího vizuálu zaslouží i audio stránka. Z té vám totiž, zejména pokud hrajete v noci a vybaveni kvalitními sluchátky, což výrazně doporučujeme, může doslova tuhnout krev v žilách. Čas Limbo získat máte až do 25. července.

A cože si pro nás v rámci svého každotýdenního dárku přichystal Epic Games Store na příště? Nejen, že Epic ve své snaze vyhazovat hry zdarma na týdenní, místo dřívější čtrnáctidenní, bázi nepolevuje, ale dokonce se nám chystá nabídnout tituly hned dva. Nemusíte mít ale naštěstí obavy, že by na úkor kvantity utrpěla kvalita, právě naopak. Tím prvním je akční RPG Moonlighter, které si jistě oblíbí zejména vyznavači rogue-lite elementů. Stylem prezentace může někomu na první pohled připomenout veleúspěšný Binding of Isaac, avšak svými možnostmi nákupu a prodeje posbíraných předmětů, včetně jejich vlastní výroby, úspěšný koncept Isaaca v mnoha ohledech dále zdokonaluje.

Spolu s Moonlighterem navíc přichází i hra, jenž se vymanila z pout své virtuální podoby a jako jedna z mála se probojovala i do té papírové, stolní, řeč je samozřejmě o simulaci přežití konce světa, This War of Mine. Tento postapokalyptický 2D simulátor přečkání konce světa v sobě ukrývá ale možná více, než by se na první pohled mohlo zdát. Zajištění spánku, dostatku potravy, vytváření zbraní a mnoho dalších reprezentuje mechanismy, kterých budete muset, i když možná neradi, pravidelně využívat, chcete-li  tedy mít ve světě This War of Mine alespoň tu minimální šanci na přežití vašich postav. Ale jestli si myslíte, že budete mít vyhráno, když se o zmíněné věci postaráte, tak se šeredně pletete. Jak všichni víme, při zkáze světa nejsou těmi nejhoršími nepřáteli hlad, zima ani stres, ale samotní lidé. Nezapomeňte si tedy mezi 25. červencem a 1. srpnem udělat chvíli času a aktivujte si obě dobrodružství na EGS nadobro pro sebe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama