GreedFall nabídne skutečně unikátní svět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GreedFall nabídne skutečně unikátní svět

GreedFall nabídne skutečně unikátní svět

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

21. 7. 2019 18:00
Reklama

Ačkoli jsme se již přibližně před měsícem dočkali štědrých 10 minut z herních záběrů z nadějného RPG GreedFall, většina jeho předností i tajů světa nám i po opakovaném zhlédnutí zůstaly i nadále úspěšně skryty. Nyní už víme, proč tomu tak bylo. Vývojáři z e studia Spiders, z jejichž pera právě zmíněný GreedFall vzešel, si pro nás totiž připravili celou sérii vývojářských deníků, ve kterých budou, postupem času, uvolňovat jednotlivé střípky informací o svém novém ambiciózním titulu. V první a zároveň jediné současně dostupné epizodě se tak podíváme na vrub vykreslení příběhového pozadí herního světa a nastínění zajímavostí, kvůli kterým se GreedFall již na první pohled vymyká většinové konkurenci.

Klíčová slova, která opakovaně zaznívají v průběhu celého videa je důraz na volnost při průzkumu herního světa jako takového a s tím i nedílně spojené objevování jednotlivých skrytých zákoutí a příběhů, jenž se k daným místům, stvořením či lidem vážou. Lákadel je zde nakonec spousta, no posuďte sami. Tajemný ostrov, zasazení do novověku v období 17. století a navrch je vše propleteno s fantasy prvky magie a monstrózit všeho druhu, co více bychom si mohli přát.  Těšit se tak můžete jak na spletitá zákoutí plná bující vegetace a nebezpečné fauny, tak i na městské čtvrti překypující ruchem civilizace a moderním technologickým pokrokem. Každý si tu tedy najde to, co je mu zrovna po chuti.

Když už byla řeč o ostrovu, ten vývojáři sami popisují jako živoucí a neustále se měnící entitu, která bude nedílnou součástí celého vašeho prožitku. A to ať se jedná o interakci s domorodými kmeny, které jsou charakteristické množstvím tajuplných a pro naši postavu současně neznámých tradic, tak i monstry, která sama o sobě mají své vlastní a zároveň unikátní zasazení v mytologii samotného světa GreedFall. Koneckonců, je pouze na vás, jestli se rozhodnete historii světa hlouběji prozkoumat či budete pouze zlehka klouzat po jejím povrchu. A právě tato volnost je tím, co má dělat z GreedFall opravdu skvělé RPG.

Možná jste si povšimli spojení, že naše postava se setkává s tradicemi, které jí dříve nebyly známy, to je zapříčiněno tím, že i ona sama je v novém světě, nebo spíše na novém ostrově, cizincem. Na cestu do dosud neprozkoumaných končin se však hlavní hrdina nevydává sám, ale je doprovázen svým bratrancem. Spolu s ním se pak snaží nalézt lék jak pro svoji matku, kterou schvátila smrtící a zdánlivě nevyléčitelná nemoc jménem Malichor, tak i pro zbytek světa, který je jí také sužován. Jedinou šancí je tak risknout vše, co je vám drahé a vydat se na plavbu do světa protkaného pověstmi a magií s nadějí, že na konci své cesty najdete spasení jak pro sebe a svoji rodinu, tak i pro zbytek světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama