Gears 5 se neobejde bez mikrotransakcí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gears 5 se neobejde bez mikrotransakcí

Gears 5 se neobejde bez mikrotransakcí

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

22. 7. 2019 08:20 1
Reklama

Ačkoli jsme si již s těžkým srdcem pomalu začali zvykat na trend využívání mikrotransakcí jakožto způsobu, jakým mohou vývojáři znásobit svůj profit bez toho, aby navyšovali základní cenu titulu, stále se jedná o praktiku, kterou velká skupina hráčů nedokáže a hlavně nehodlá překousnout. O to palčivější je situace v případě, že se jedná o AAA hru, za kterou v den vydání dáte plnou sumu s tím vědomím, že budete mít dostupný veškerý právě vydaný obsah. No v případě Gears 5 mikrotransakce přítomné nejenže budou, ale nepůjde pouze o ty kosmetické.

Nebojte, pohroma v podobě lootboxů se zde naštěstí nekoná. To však nemění nic na faktu, že i tak bude možné zakoupit XP boostery pro případ, že se vám váš postup v levelování bude zdát pomalý, kosmetické předměty a nebo, co už je horší, i hrdiny. V rozhovoru zprostředkovaném GameSpotem a dvojicí tvořenou Ryanem Clevenem, řídícím designérem multiplayeru Gears 5, a Rosem Gunsonem, kreativním ředitelem eSportu, se k monetizaci Gears 5 vyjádřil Cleven následovně. „Máme v nabídce tři typy odměn, s jejichž pomocí budete moci upravovat svoji postavu. Získatelné skrze samotné hraní, placené a bezplatné. Tento nový systém je vystavěn na respektování hráčovy volby. Předměty, které lze odemknout skrze samotné hraní, nepůjde koupit a naopak, totéž platí i pro bezplatné předměty, které budou dostupné pouze zdarma.“

Jednotlivé placené předměty budete získávat skrze prémiovou měnu zvanou ‘Iron‘. A jak už bylo v předchozím odstavci poznamenáno, za tuto prémiovou měnu půjdou koupit i jednotlivé hratelné postavy. „Jelikož noví hrdinové ovlivňují hratelnost, bude je možné získat jak skrze samotné hraní, tak i skrze prémiovou měnu, čímž bude zajištěna rovnováha mezi hráči na herním poli,“ komentuje situaci okolo hrdinů Cleven. Uvidíme, jak se tyto mechanismy projeví na samotných kvalitách chystaných Gearsů. Ale již nyní je nad slunce jasné, že v případě, kdy bude záměrně zpomalen postup v odemykání nových předmětů za účelem navýšení nákupů za skutečné peníze, hráči ani kritikové rozhodně spokojeni nebudou a svoji kritiku dají jasně a tvrdě najevo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama