Autonauts vám dovolí postavit kolonii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autonauts vám dovolí postavit kolonii

Autonauts vám dovolí postavit kolonii

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

25. 7. 2019 16:35 1
Reklama

Hry jako takové nemusí být pouze přehnaně medializované a všude viditelné blockbustery, kdepak. Někdy zkrátka nastane chvíle, kdy si i ten nejvíce hardcore hráč přeci jen chce po těžkém dni v práci v klidu sednout a zcela vypnout u poklidné hry. U hry, u které se nebude muset soustředit na spletitý děj, rozvětvené dialogy s nepřeberných počtem možností či snad přepálené vizuální efekty. A právě v takových okamžicích sáhne po menších titulech jako je nově oznámený Autonauts, jehož koncepty se táhnou již pár let nazpět.

Autonauts je hra jejímž hlavním smyslem je vytvoření plně funkční, a snad i soběstačné, kolonie na vámi zvolené a dosud opuštěné planetce. Tam se jako správný vesmírný dobrodruh nedopravíte nijak jinak než za pomoci svojí vlastní osobní raketky. Co se samotného zpracování herního světa týče, to je zvládnuté na jedničku. Ano, nemůže se rovnat s AAA produkcí, to je jasné. Již od pohledu však má něco, co mnoho vysokorozpočtových titulů i přes všechny peníze světa postrádá, srdce. Všudypřítomné barvy, roztomilé postavičky a mnoho dalšího, co může Autonauts nabídnout pouze podtrhuje celkovou hravost, o kterou se autoři snaží a dodává to hře na přitažlivosti. Za jejím vývojem stojí vývojářská skupina Denki, jenž byla založena partou vývojářů společnosti DMA Design. Jejich jméno vám bude pravděpodobně povědomé, protože její členové se podíleli na vývoji her, jako jsou prvotní díly GTA nebo legendární Lemmings.

Nyní k samotné hratelnosti. Tu lze nejlépe přirovnat k jiným budovatelským survival hrám, s tím rozdílem, že postupem času, s tím jak se vaše usedlost vyvíjí, dostanete na povel i vlastní partu robotů. O tom, že většinu času neovládáte lidi, vlastně ještě nepadla řeč, že? Už tomu tak bude, koneckonců i sám název k tomu lehce nabádá. Ale i přes všechny robotické pomocníky budete ke svému zabydlení potřebovat suroviny. Dřevo, kámen nebo třeba dostatek potravin a spousta dalších neméně podstatných věcí tak bude představovat vaše prvotní body zájmu. Jak ale bude čas postupovat a vy postupně získáte více možností, přijde na řadu i budování vesniček, farem a třeba i menších městeček, kdo ví, vaší představivosti se meze nekladou.

Prvek, který považujeme za opravdu nápaditý, je možnost zkonstruovat vlastní roboty, kteří budou nejlépe sedět k vašemu stylu hraní. Ba co víc, vy si je můžete i naprogramovat! Otravuje vás třeba ruční těžba, kopání kamene či cokoli jiného? Není nic lehčího, než naučit vaše roboty dělat zmíněné práce za vás. A právě takovou radou se máte dle vývojářů ze studia Denki řídit, pokud se z něčeho stane monotónní a rutinní záležitost, kterou děláte z čiré setrvačnosti a ne pro svůj vlastní prožitek a radost. Překvapením je, že hra na trh měla zamířit ještě v průběhu podzimu tohoto roku, což pouze dokazuje, že autoři na ní již nějakou dobu pracují. Pokud vás zajímají další detaily, na které se zde případně nedostalo, tak vás přesměrujeme Steam stránku vývojářů, kde jsou všechny potřebné informace k nalezení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama