Borderlands ukazuje krásy metropole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Borderlands ukazuje krásy metropole

Borderlands ukazuje krásy metropole

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

25. 7. 2019 14:00
Reklama

Vrátíme-li se zpět v čase do období přibližně tři měsíce nazpět, možná si vzpomenete, že právě někdy v této konkrétní době byl vypuštěn reveal trailer odhalující záběry z třetího dílu série Borderlands. V něm jsme mohli spatřit bohatou plejádu různých charakterů, ještě ulítlejších zbraní, ale hlavně, což je teď nejpodstatnější, náhled do jednotlivých prostředí, ve kterých rozpoutáme chaos. Jednou z předvedených lokací byla i supermoderní planetární metropole zvaná Promethea a právě k jejím kulisám se vztahuje nejnovější zveřejněné video.

Jak již bylo řečeno, planeta Promethea je z převážné části tvořena městskou zástavbou, ale ne tak ledajakou. Téměř na každém rohu na vás tak čeká něco nového, něco neokoukaného a zkrátka něco, co jste dříve v sérii ještě nespatřili. Nejvýznačnějším prvkem pak jsou do nebe sahající mrakodrapy, které v některých ohledech hravě strčí do kapsy i rozlehlé budovy chystaného Cyberpunku a to ať už hovoříme o jejich výšce, celkové majestátnosti nebo všudypřítomných neonových osvětlení, kterým se nevyhnete na jediném kroku. Co se příběhového zasazení týče, je Promethea již od pradávna chápána jako sídlo společnosti Atlas Corp. Díky němu v průběhu času Promethea značně zbohatla a technologicky se rozvinula do podoby, kterou můžete vidět níže. Firma Alas Corp. se již v minulých dílech bezpochyby zaryla do vzpomínek nejednoho fanouška a to ať už jako hybatel děje někdejšího Tales from the Borderlands či jako producent enormního zbraňového arsenálu, kterého jste se mohli chopit.

Právě závody ve zbrojení a vzájemná konkurence přivedly Prometheu na pokraj kolapsu, kterému v současné době čelí. Nachází se totiž v oblečení konkurenční společnosti Maliwan, která si na bohatství a zdroje Promethey brousila zuby již nějakou dobu, ale jak se ukazuje, už dále hodlat nečeká. Zde přichází na řadu propojení se zmíněným Tales from the Borderlands a jedním z jeho hlavním protagonistů, Rhysem. Ten totiž nemá na starosti nic menšího než vedení odporu samotné Promethey v urputných bojích jejích obyvatel o svoji vlastní svobodu. Zda-li bude Rhys hrát v příběhu Borderlands 3 větší roli, prozatím nevíme, ale jako hráči, kteří si užili Tales from the Borderlands, bychom to přinejmenším ocenili. Přeci jen patřil k těm nejzábavnějším a nejzapamatovatelnějším osobnostem tohoto univerza, tak proč toho nevyužít i tady.

I přes nadšení z nových záběrů a detailů se ale úplně nedokážeme zbavit pocitu, že bychom asi upřednostnili možnost si Borderlands 3 konečně zahrát namísto neustálého sledování nových videí. Nakonec, autoři toho již předvedli více než dost, aby nás navnadili ke koupi, a tak asi není nutné kazit případná překvapení, na která si můžeme při hraní přijít sami, nesouhlasíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama