Dying Light 2 bude mezigenerační titul
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dying Light 2 bude mezigenerační titul

Dying Light 2 bude mezigenerační titul

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 7. 2019 15:00 4
Reklama

Všichni jsme podobnou událost netrpělivě vyhlíželi a už je to konečně tu. Začínají se objevovat první případy oficiálně oznámených mezigeneračních titulů, jež vyjdou jak na stávající PlayStation 4 a Xbox One, tak i na Project Scarlet a zatím nepojmenovaný PlayStation 5. Tím prvním, kdo se chopil pověstné pochodně a oznámil cross-generační vydání svého titulu, jsou autoři Dying Light 2 z polského studia Techland.

Ale narovinu, asi není nutné tvářit se nijak zvlášť překvapeně. Druhý Dying Light je ve vývoji již pěknou řádku let, a tak se asi dalo očekávat, že vývojáři budou chtít spolu s ostatními konkurenty také naskočit na rychle se přibližující vlak nové generace, jež jim nabídne nástroje, které zkrátka Xbox One ani PlayStation 4 nemají a nikdy nejspíš ani mít nebudou. Ani vývojáři sami se nikterak netají tím, že Dying Light 2 byl již od samého počátku zamýšlen jako titul, jenž překlene onu hlubokou propast mezi generacemi. O tom se otevřeně ve svém rozhovoru s WCCFTech vyjádřil technology officer Pawel Rohleder. Důvodem k tomuto rozhodnutí má být jednoduše to, že studio podle slov Rohledera "vždy hledá ty nejlepší hračky na trhu."

Lze tedy jen očekávat, že nedlouho po tomto prvním odvážném kroku sebere odvahu i zástup dalších vývojářů, a my tak pomalu začneme zjišťovat jaké právě rozpracované tituly si na nových konzolích příští či přespříští rok, kdy by měly přijít na trh, zahrajeme. Jen doufejme, že s příchodem nových systémů se Dying Light 2 i ostatní připravované hry vyhnou natolik nepříjemným porodním bolestem, které jsou pro launchové tituly mnohdy typické. A my si je tak budeme moci užít v jejich plné kráse bez zbytečných problémů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama