Představeno polské RPG Gamedec
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Představeno polské RPG Gamedec

Představeno polské RPG Gamedec

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 8. 2019 10:12
Reklama

Ve světě videoher patří kyberpunk bezesporu mezi ty nejoblíbenější žánry. V poslední době k tomu značnou měrou přispělo polské studio CD Projekt RED, jehož Cyberpunk 2077 vzbuzuje nemalá očekávání. Není se tedy čemu divit, že se začínají objevovat další tituly, které se chtějí na populární vlně také trochu povozit. Například nově oznámený Gamedec.

Shodou okolností jde o hru, na níž pracuje také polský tým. Studio Anshar sídlí v Katovicích, na svém kontě má především tituly určené pro virtuální realitu (například Telefrag VR nebo Detached). Od nich se Gamedec celkem zásadně odlišuje. Půjde totiž o izometrické RPG.

Hráč se ocitá v kabátu soukromého detektiva, jehož specializací jsou zločiny spáchané ve virtuálních světech. Zajímá se kupříkladu o zhýčkané byznysmeny a velké korporace, ale také o matky, které by si přály lepší budoucnost pro své děti. Často naráží na děti otročící ve free-to-play hrách nebo vraždy v herních klanech. To jsou zkrátka běžné delikty 22. století.

Podle vývojářů je přitom velmi důležité, jak se hráč jako detektiv zachová, jak se v konkrétních situacích rozhodne. Herní svět se totiž na tato rozhodnutí neustále adaptuje. Vliv mají také na samotného protagonistu i na příběh. Jejich následky se mohou projevit okamžitě, nebo až postupem času. V některých případech zůstanou skryté. Dle slov vývojářů jsou zárukou neočekávaných momentů.

Anshar Studios plánují hru vydat někdy během příštího roku. Další informace by se měly objevit během Gamescomu. Do Kolína nad Rýnem totiž vývojáři vezou hands-off demo. Co na novinku říkáte? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama