Oficiální Super Duper Minecraft už nevzniká
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oficiální Super Duper Minecraft už nevzniká

Oficiální Super Duper Minecraft už nevzniká

David Plecháček

David Plecháček

14. 8. 2019 12:55
Reklama

Udělat z jakékoliv hry „Minecraft“, totiž rozpixelovat ji, není nic složitého. Zkuste to ale naopak, zkuste vytvořit z Minecraftu současně vypadající hru. To už je horší. Přesně o to se ale snažila skupina vývojářů uvnitř Mojangu, jejichž projekt vešel ve známost jako Super Duper Graphics Pack. Ačkoliv jejich dílo vypadalo od oznámení na E3 2017 impozantně, nakonec byl vývoj zrušen.

Důvody jsou celkem prozaické, zřejmě čekáte, že byl projekt až příliš ambiciózní. V určitém ohledu určitě, ale největší problém vyvstával z celkového nápadu udělat hru překrásnou – byla až příliš hardwarově náročné. To se ukázalo být kamenem úrazu, přes který se vývojářský tým nedokázal přenést. „Super Duper bylo ambiciózní snahou přinést nový pohled na Minecraft, ale bohužel se ukázalo, že byla myšlenka technicky až příliš náročná, a to více, než jsme očekávali,“ říkají autoři.

Tým si zároveň cení snahy všech, kteří se jakýmkoliv přičiněním postarali o vývoj nebo podporu projektu, a zároveň dodává, že si uvědomuje, že pro všechny tyto hráče nebo nadšence musí jít o zklamání, ale „bohužel jsme nebyli spokojení s tím, jak balíček na jednotlivých platformách fungoval“, zdůvodňují autoři své rozhodnutí.

Super Duper naštěstí nebyl jediným projektem, který chtěl z Minecraftu vymáčknout co nejvíce, byť žádný z dalších už není oficiální. V červnu jsme například psali o ukázce Stratum 2K, o modu, který na PC vypadá naprosto famózně. Kromě 2K textur do hry přidává například i ray-tracing. V tuto chvíli se zřejmě jedná o tu nejlepší možnou alternativu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama