Gears 5 poodkrývá detaily o kampani
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gears 5 poodkrývá detaily o kampani

Gears 5 poodkrývá detaily o kampani

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

2. 9. 2019 09:40
Reklama

Čtyři dny, tolik přesně nás dělí od okamžiku, než se na nás znovu snese peklo a my budeme muset znovu vzdorovat nekončícím vlnám Locustů. Ale protože na něco podobného se musíte dobře připravit, připravil si pro nás šéf týmu Coaliton, Rod Fergusson, při příležitosti akce PAX West celou řádku nových informací.

První důležitou věcí je velikost titulu. Gears 5 má totiž být tím vůbec nejrozsáhlejším v sérii, přičemž Fergusson svá slova podpírá faktem, že oblast, ve které se odehrává třetí ze čtyř aktů, je až 50x větší než běžná úroveň z minulých dílů. Aby se však tato plocha smysluplně využila, budou vedle v traileru viděného sci-fi skútru přítomny i četné vedlejší úkoly, které vyplní čas mezi hlavními příběhovými misemi.

Zmíněné mise však dle slov Fergussona neslouží k pouhému natahování herní doby, ale představují unikátní zážitky se značnými odměnami. Jako příklad uvádí sérii úkolů, po jejímž dokončení budeme odměněni odemčením dodatečné dovednosti pro Jacka, našeho osobního robota.

Náš robotický přítel s sebou nese nakonec další z novinek, která sérii potká, jelikož včetně své maličkosti přinese i lehké RPG prvky. Postupem času si tak bude moci odemknout schopnost pokládat omračovací miny či dodatečnou možnost skrýt své spojence. Jack však nemusí být pouhý počítačem řízený pomocníček, ale může se z něj stát i důležitá posila týmu, jelikož jde o jednu ze tří postav (Jak, Kait, Del), které se v rámci kooperativního průchodu kampaně můžete chopit.

Gears 5 vychází již 6. září a dorazí jak na PC, tak i Xbox One.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama