Vývojáři Shenmue 3 začínají řešit refundy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Shenmue 3 začínají řešit refundy

Vývojáři Shenmue 3 začínají řešit refundy

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

9. 9. 2019 11:37 21
Reklama

Náhlé změny plánů jsou obecně něčím, s čím se hráči příliš neztotožňují. Své o tom ví i autoři třetího Shenmue, kteří se tento rok navzdory dříve proklamované Steam verzi rozhodli na PC hru vydat pouze skrze EGS. Toto rozhodnutí se zcela pochopitelně u některých hráčů nesetkalo s podporou, a požadovali tak navrácení jimi vložené částky. A jak celý systém vracení peněz proběhne, to se dozvídáme nyní.

V prvé řadě tým oznamuje, že všechny refundy budou řešeny formou online průzkumu, při kterém vývojáři v druhé polovině září zkontaktují prostřednictvím emailu jednotlivé backery, kteří hru podpořili na Kickstarteru. Při obdržení příslušné korespondence, budou pak backeři moci požádat o navrácení částky, kterou za hru zaplatili. Tato fáze sběru informací by měla dle odhadů zabrat zhruba dva týdny, načež již nebude možné této možnosti nadále využít. Následně studio přejde k fázi číslo dva, tedy k samotnému vracení pěněz, přičemž trvání této procedury spadá do časového rozmezí 20 pracovních dní až 3 měsíců. Takto široké rozpětí autoři odůvodňují jednoduše tím, že proces vývoje hry je v běhu déle jak 4 roky, a je tak značně problematické zpětně dohledat příslušné transakce.

Ve stejné době jako započne výše uvedený proces, tedy v druhé polovině září, dostanou backeři taktéž možnost účastnit se i zhruba hodinové trial verze, která představí první lokaci ze hry a jednotlivé herní mechanismy. Co se týče plné verze, ta dorazí až v průběhu listopadu, přesněji 19., a to na PC a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama