Civilizace VI má vlastní battle royale režim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Civilizace VI má vlastní battle royale režim

Civilizace VI má vlastní battle royale režim

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

11. 9. 2019 06:53
Reklama

Poté, co režim battle royale opustil zajetí klasických akčních her a začal se objevovat v obměněné podobě i v méně očekávaných titulech, jmenovitě Tetris 99, bylo pouze otázkou času, než se zjeví další nečekaná kombinace. Pokud jste si tedy z jakéhokoli důvodu přáli vyzkoušet battle royale v šesté Civilizaci, nový režim Red Death vám vaše přání do puntíku splní.

V tomto režimu určeném až pro dvanáct hráčů se coby zástupce jedné z osmi dostupných frakcí ocitnete na některé z nabízených map se třemi jednotkami - pěchotou, kulometem a především bezbrannými civilisty. Právě poslední jmenovaní jsou pro vaše přežití v režimu Red Death stěžejní. V případě jejich ztráty pro vás hra totiž automaticky končí, a je tak asi jasné, že jejich obrana bude vaší hlavní prioritou. Dříve zmíněný výběr frakce je však také podstatný, poněvadž každá z nich nabízí své unikátní bonusy, jež budou neocenitelné při boji o přežití.

Vaší hlavní a vlastně i jedinou obrannou silou jsou pak ozbrojené jednotky, přičemž jejich základní počet je možné dále navýšit průzkumem mapy. Zde tak mimo zpustošených měst a shozených zásob, můžete natrefit i na pevnosti, jež jsou v rukou AI. V ojedinělých případech můžete dokonce při svém průzkumu narazit i na jaderné zbraně, s jejichž pomocí můžete potrápit nic netušící protihráče. Pakliže si ale již nějakou dobu říkáte, proč až doposud nepadlo jediné slovo o stavění, které k Civilizaci neodmyslitelně patří, pak je to z jediného důvodu - v Red Death nic nebudujete. Vše se tak točí okolo boje a ničeho jiného.

Aby však Red Death plně dostál označení battle royale, budete se mimo hrozby útočících protihráčů či jejich možné náhrady v podobě AI muset vyrovnat i s uzavírajícím se kruhem radioaktivity. Jak ale asi odhadnete, jeho objetí vašim jednotkám příliš neprospívá, a je tak důležité mít se před jeho přítomností na pozoru. Jak již bylo naznačeno, poslední hráč s přežívajícími civilisty vyhrává, zatímco ti poražení leží v prachu. Režim Red Death je dostupný již nyní a je k dispozici zdarma pro všechny stávající majitele Civilization VI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama