Shovel Knight: King of Cards je hotov
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shovel Knight: King of Cards je hotov

Shovel Knight: King of Cards je hotov

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

29. 9. 2019 10:57
Reklama

Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale od vydání plošinovky Shovel Knight uběhlo už dlouhých pět let. Hra studia Yacht Club Games potěšila spoustu fanoušků retro zábavy a modrý rytíř s lopatou místo meče se stal jednou z nepopulárnějších postav, které za poslední roky vzešly z nezávislé videoherní scény. Po rozšířeních Plague of Shadows a Specter of Torment se však vývojáři na nějakou dobu odmlčeli.

To neznamená, že by přestali se svými fanoušky komunikovat, ale poslední slíbená rozšiřující kampaň s názvem King of Cards nabrala mnohá zpoždění, což vyústilo v netrpělivost mnoha hráčů. Ti už si ale mohou v tuto chvíli oddechnout, protože vývoj zdaleka největšího přídavku do hry je u konce a objeví se na všech možných platformách už v prosinci jako součást kompletní edice Shovel Knight: Treasure Trove nebo samostatně za cenu 10 dolarů.

Vývojáři to oznámili na svém twitteru společně s informací, že vývoj byl dokončen poslední den před tím, než se celý tým přestěhuje do nových kanceláří. To ale není vše, protože společně s King of Cards je na prosincové vydání připraven i režim Showdown, který se zaměří na lokální multiplayer a postaví proti sobě až čtyři přátele v zápasech ve stylu Super Smash Bros. Na výběr bude z šestnácti hratelných postav a stejně jako King of Cards bude i tento přídavek součástí edice Treasure Trove či k samostatnému zakoupení, opět za 10 dolarů.

Jak už bylo zmíněno, Shovel Knight: King of Cards se chystá na spoustu platforem. Mezi nimi kromě PC, Xboxu One, PlayStationu 4 a Switche nechybí ani konzole z minulé generace v podobě PlayStationu 3 a WiiU, ale také Amazon FireTV, Mac, Linux a handheldy PlayStation Vita a 3DS. Shovel Knight: Showdown na tom bude velice podobně, kvůli ovládání však musí vynechat Vitu a 3DS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama