Flight Simulator má mít podporu až 10 let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Flight Simulator má mít podporu až 10 let

Flight Simulator má mít podporu až 10 let

David Plecháček

David Plecháček

2. 10. 2019 09:12 2
Reklama

Live service hry si spojujeme se specifickým typem projektů. Nemají klasickou podobu blockbusterů, které se objeví, a pak jednoduše po čase odejdou, hry vyvíjené jako služba tu jsou s námi roky. Zdaleka ne vždy původní plány vyjdou, na dálku zdravíme například BioWare a Anthem, případně Bethesdu a Falloutu 76, ale v několika případech se bavíme o dlouholetých projektech s životností hned několika let, tak jako třeba Overwatch, Warframe, nebo online část GTA. Nepochybujeme o tom, že se po bok těchto her zařadí i jedna vyvíjená hra od Microsoftu.

Flight Simulator jako by se do společnosti převážně akčních her nehodil. Přesto o něm vývojáři ze studia Asobo hovoří jako o projektu, který bude podporován až deset let. Deset let, to je stejně cifra, se kterou s oblibou kalkulují týmy rozeseté po celém světě, a už teď víme, jak (ne)reálné podobné sliby jsou. Jorg Neumann, šéf vývoje, se ale přesto podobných tvrzení nebojí.

Otázkou, na kterou ale Neumann nedává odpověď, je, co za obsah chtějí vývojáři A Plague Tale do hry dodávat. Nové stroje se vyloženě nabízí, ale čistě teoreticky to je to jediné, co je možné do podobné hry přidat – především ve chvíli, kdy budeme mít k dispozici kompletní svět.

V rozhovoru pro magazín Ars Technica nicméně Neumann nehovořil jen o slibech, ale i o tom, jak vlastně hra vznikala. V předchozí novince jsme už hovořili o historii studia Asobo a jejich projektech pro Kinect a HoloLens. Právě u brýlí pro rozšířenou realitu stojí základy Flight Simulatoru, když po jednom z projektů dostalo Asobo za úkol vytvořit prototyp realisticky vypadající sekvence přeletu letadlem nad Seattlem. Základem měla být satelitní data Bingu – která nakonec pohání celou hru – a engine schopný procedurálně vygenerovat 3D mapu. Později video spatřil Phil Spencer a nadšeně se zeptal, proč si místo sledování videa raději nezahrají celou hru. Slovo dalo slovo a po třech letech došlo k odhalení projektu na E3. To už je ale moment, který všichni známe. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama