Ignorování Switche je podle Virtuos chyba
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ignorování Switche je podle Virtuos chyba

Ignorování Switche je podle Virtuos chyba

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 10. 2019 11:45 9
Reklama

Přestože se Switch oproti svým předchůdcům těší větší pozornosti ze strany third party studií, mnoho z nich stále považuje hybridní konzoli od Nintenda za sekundární platformu. Hlavním důvodem je patrně fakt, že se Switch výkonnostně nevyrovná konkurenci, tedy konzolím od Sony a Microsoftu. Elijah Freeman si myslí, že je to velká chyba.

Freeman zastává pozici výkonného ředitele ve společnosti Virtuos. Ta je známá svým talentem při tvorbě portů, na Switch převedla například Dark Souls Remastered, L.A. Noire nebo Final Fantasy 12. V rozhovoru pro GamesIndustry se nechal slyšet, že je v zájmu studií vydávat hry na Switchi ve stejný čas, jako na ostatních platformách. „První věc, kterou bychom doporučili, je nechovat se k této konzoli jako k druhořadé platformě a plánovat souběžné vydání verze pro Switch. Na Switch nahlížejte jako na možnost omladit svou značku. Publikum je mladší než ti, kteří běžně vlastní jiné konzole, takže mít vlastní IP na Switchi je skvělá investice do budoucna.”

Freeman vnímá Switch především jako handheld. Rozhodnutí nepodporovat toto zařízení je podle něj velkou chybou. „Druhé doporučení je přidat speciální funkce a extra obsah. Jednoduché věci, které zaberou minimální množství práce, mohou ve výsledku zdvojnásobit zájem hráčů na Switchi, ale také komunity kolem Nintenda, což může zdvojnásobit potenciální výdělek. Nevyužití příležitosti, jíž nabízí největší přenosná herní platforma na trhu, je promarněná příležitost.”

Virtuos momentálně pracují na Switch verzi chystaného RPG The Outer Worlds. Třeba se i zde objeví speciální funkce a exkluzivní obsah. I v tomto případě se však vydání na Switchi opozdí za oficiálním launchem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama