GR Breakpoint není dle Ubisoftu pay-to-win
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GR Breakpoint není dle Ubisoftu pay-to-win

GR Breakpoint není dle Ubisoftu pay-to-win

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 10. 2019 06:00 16
Reklama

Ghost Recon Breakpoint sice oficiálně vychází až dnes, hráči však měli možnost dostat se do hry již na začátku tohoto týdne, pokud tedy zainventovali do Gold či Ultimate edice, případně prostřednictvím služby Uplay+. Ti si mohli všimnout, že lze ve hře utratit mraky peněz skrze mikrotransakce.

To by ani nebylo tak zvláštní, pokud by šlo pouze o kosmetické předměty. Za takzvané Ghost Coins však bylo možné přímo koupit také vozidla, zbraně a jejich upgrady, skill pointy k odemykání speciálních perků a XP boostery. Ubisoft se nyní rozhodl některé z těchto věcí z obchodu odebrat, načež na oficiálním fóru vydal k této záležitosti prohlášení.

V něm mimo jiné stojí, že „Ghost Recon Breakpoint neobsahuje žádné pay-to-win elementy,” přičemž je zdůrazněno, že i hráči, kteří se rozhodnou neutrácet za prémiové věci, nebudou nijak omezeni a mohou počítat s tím, že se k velkému množství předmětů a skillů dostanou jednoduše hraním hry.

Odstranění možnosti zakoupit ve hře výše zmíněné předměty je nicméně zřejmě dočasné. Vypadá to, že je Ubisoft neplánoval nabídnout od samého začátku. Do hry je patrně chtěl propašovat až časem. „Tyto předměty byly navrženy jako nepovinná možnost pro hráče, kteří do hry dorazí později, aby byli schopní dohnat jedince hrající delší dobu a vychutnat si s nimi kooperaci a náročný end-game.”

Odstraněné mikrotransakce se tedy časem pravděpodobně zase vrátí. Vývojáři momentálně hlídají ekonomiku hry a snaží se ji řádně vybalancovat. Ubisoft také chystá pro následovníka Wildlands moře dalšího obsahu. V prvním roce po vydání vyjdou tři epizody, které by měly přinést nový příběh, speciální události a také zbrusu nové třídy. Ghost Recon Breakpoint je k dispozici na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama