Opouštíte MP Gears 5? Přijde ban až na 2 roky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Opouštíte MP Gears 5? Přijde ban až na 2 roky

Opouštíte MP Gears 5? Přijde ban až na 2 roky

David Plecháček

David Plecháček

15. 10. 2019 10:30 8
Reklama

Podvádíte? Přijde trest. Zatímco s podvodníky se většina her dokáže rychle vypořádat, větší problém je s těmi, kteří sice hrají poctivě, ale těžko snáší porážku a v případě blížícího se nezdaru zápas raději opustí. Nastavit správný metr je pro vývojáře v takovém případě extrémně obtížné, a vývojáři Gears 5, studio Coalition, jej u své hry nastavili velice příkře.

Pokud totiž v Gearsech opouštíte online zápasy příliš často, hrozí vám krutý trest. Coalition se rozhodli, že takové hráče potrestají banem až na dva roky. Nové ustanovení vešlo v platnost minulý týden bez jakéhokoliv varování, a už postihlo některé členy komunity Gearsů. Ti si pochopitelně stěžují. Na Redditu se podobné případy množí a všechny mají společný rys - před trestem nepřišlo žádné varování.

Tak jako u příkladu uživatele NoLifeDGenerate. Jeho trest byl vyměřený na 640 dní. Na jeho případ ale reagoval i zástupce Microsoftu pro komunitu, Dana Sissons, který odpověděl: „Ověřili jsme si případ tohoto účtu, a poslední den rozehrál 21 zápasů a 18 z nich opustil.“ Spravedlivý trest? Odpověď rázem nemusí být tak zřejmá; dokonce soudíme, že se většina přikloní na stranu Microsoftu/Coalition.

Ten i přesto udělal ústupek a všem suspendovaným účtům dal ještě jednu šanci. Na Twitter ale studio napsalo, že všichni tito hráči jsou jen jeden strike od toho, aby se jim trest vrátil. „Byli jste varováni,“ píše ve zprávě. Otázkou je, jestli jeho tvrdý postup budou sdílet i další hry, jejichž multiplayer stojí a padá na kooperaci. S lidmi, kteří zápasy opouští, bojuje většina z nich – počínaje Overwatchem, konče R6 Siege – žádný tým ale prozatím takto drastický boj všem těmto hráčům nevyhlásil. Třeba ale budou stopy Coalitionu následovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama