denuvo-se-zlepsuje-u-b3-vydrzelo-mesic-a-pul
Novinka Denuvo se zlepšuje, u B3 vydrželo měsíc a půl

Denuvo se zlepšuje, u B3 vydrželo měsíc a půl

David Plecháček

David Plecháček

30. 10. 2019 09:50 3
Reklama

Snahy Denuva nekončí. Protipirátská ochrana má své nejlepší dny daleko za sebou, a už dávno neplatí, že by mohla její mateřská stejnojmenná společnost zaznamenat revoluci na poli videoher. Přesto se její autoři v Rakousku snaží s každou novou verzí zamezit tomu, aby si hru hráči beztrestně stáhli bez zaplacení. Jenže se jim dlouhodobě nedaří vytvořit dlouhotrvající zabezpečení.

Byly časy, kdy na prolomení her stačily řádově hodiny, maximálně jednotky dní. Vedle toho se zdá, že ochrana Borderlands 3 vydržela poměrně dlouho. Looter shooter od Gearboxu vyšel už 13. září, a až na konci měsíce následujícího se crackerům podařilo ochranu prolomit. Měsíc a půl je slušná výdrž, dle níž soudíme, že se Gearboxu investice do Denuva vyplatila. Ani nejnovější verze ochrany ale není neprolomitelná, a ukazuje, že vytvořit dlouhodobé řešení je v tuto chvíli prakticky nemožné.

Bude zajímavé sledovat, jakým směrem se časy potřebné k prolomení Denuva budou ubírat. Zdá se, že jeho autoři jdou správným směrem, nicméně crackeři už si našli další skulinky a logicky by každý další pokus měl být rychlejší. Tak či tak, to už se bavíme o jiných hrách, které teprve vyjdou. Teď je otázkou, zda-li Gearbox Denuvo z Borderlands odstraní. Ačkoliv se o vlivu ochrany na výkon počítače jen spekuluje, někteří hráči namítají, že po jejím prolomení už jsou trestáni jen ti platící.

Navíc optimalizace třetích Borderlands byla všelijaká, jen ne optimální. Do hry po vydání nicméně dorazilo několik opravných balíčků, které chod hry vylepšily. Je tak možné, že další takový odstraní už přebytečnou ochranu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama