Flight Simulator ukazuje dění v kokpitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Flight Simulator ukazuje dění v kokpitu

Flight Simulator ukazuje dění v kokpitu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 11. 2019 07:15 1
Reklama

Očekávaný Flight Simulator se naposledy ukázal v rámci akce X019 v líbivém traileru. Ještě působivější bylo pak video z produkce IGN, v němž jsme mohli obdivovat známé evropské metropole. Studio Asobo se opět hlásí ke slovu. Tentokrát se bude mluvit o kokpitech.

Z dosud uvolněných materiálů je patrný důraz na realističnost. I další video potvrzuje, že se hra snaží být simulátorem v tom pravém slova smyslu. Martial Bossard pracuje ve studiu na pozici vedoucího softwarového inženýra. Aby popsal dění v kokpitu, vybral si model DR 400, na němž představil vše důležité.

Mluvil například o managementu elektrických systémů. Jednotlivá zařízení odebírají svou porci elektrické energie, což se samozřejmě projevuje na stavu baterie. Hlídat je potřeba také tlak oleje v motoru, který se odvíjí od teploty. Všemožných páček a tlačítek je nespočet. Aby se v nich neztratili ani začínající letci, je pro ně připraven interaktivní systém nápovědy.

S cílem dosáhnout odpovídajícího leteckého zážitku pracovali vývojáři s celou řadou audiovizuálních materiálů. Řešili například pohyb slunečních paprsků a jejich odrazy. K zachycení zvuků ve vysoké kvalitě pak s mikrofony nějaký čas poseděli ve skutečných letadlech.

Vývojáři myslí také na hráče, kteří jsou ochotni jít za lepším zážitkem ještě o kus dál. Není žádným překvapením, že si někteří piloti doma staví vlastní kokpity a k pilotování využívají speciální analogové ovladače a hned několik obrazovek. Ve studiu v Bordeaux tedy také takový kokpit postavili. Jde o repliku výše zmíněného modelu DR 400. Na něm testují, zda je zážitek takový, jaký má být.

S podporou dalších obrazovek tedy mohou nadšenci do létání počítat. K dosažení větší imerze nicméně postačí VR headset. Studio Asobo totiž podporu VR nedávno potvrdilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama