Pathologic 2 zamíří v prosinci na Xbox One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pathologic 2 zamíří v prosinci na Xbox One

Pathologic 2 zamíří v prosinci na Xbox One

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 11. 2019 08:37 1
Reklama

Survival horor Pathologic se od studia Ice-Pick Lodge letos v květnu dočkal pokračování. Hra vyšla na Steamu, v plánu byla také verze pro konzole. Nyní jsme se dozvěděli, kdy hra vyjde na Xbox One.

Nejde vlastně o pokračování v pravém slova smyslu. Původním záměrem bylo oprášit první díl z roku 2006 a nabídnout ho v podobě remasteru. Autoři však do procesu restaurování zabředli o něco více, než zamýšleli. Takže zatímco městečko se tolik nezměnilo, přičemž i postavy zůstaly stejné, příběh byl dle slov autorů mnohem více propracovaný. Rozhodli se tedy pro označení Pathologic 2, aby předešli nechtěnému zmatení.

Hra nicméně velmi brzy zapadla, nedokázala oslovit dostatečné množství hráčů. Bez přehánění se dá označit za finanční propadák, což ostatně přiznalo také studio Ice-Pick Lodge. Původně mělo v plánu dodat další dějové zápletky a hru dále vylepšovat. To však muselo jít stranou. Místo toho bylo potřeba řešit nedostatek peněz na výplaty zaměstnanců. Většina jich nakonec byla propuštěna, ve studiu zbylo pouze pár lidí. V herním průmyslu chtějí zůstat, z finančních důvodů jsou však nuceni k tvorbě menšího titulu. S největší pravděpodobností půjde o hru pro mobilní platformy.

Port pro Xbox One ale nakonec stihli dát dohromady. Pro studio je to poslední šance získat ze hry nějaké peníze a zajistit si tak alespoň malý finanční polštář. Pathologic 2 navíc míří přímo do služby Game Pass. Datum vydání je naplánováno na 12. prosince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama