Resident Evil 2 se zbavil Denuva
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Resident Evil 2 se zbavil Denuva

Resident Evil 2 se zbavil Denuva

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 12. 2019 14:57 5
Reklama

Úspěšný remake kultovního akčního hororu Resident Evil 2 chránila na PC technologie Denuvo. Protipirátské opatření, které mezi hráči už řadu let vyvolává rozkoly udrželo hru pod pirátským zámkem celkem 6 dní, při datu vydání 25. ledna se jej podařilo prolomit 31. ledna. Teď ale z titulu definitivně mizí.

V případě vydavatele Capcom se nejedná o nic ojedinělého, už dříve odstranil ochranu například z pokračování Resident Evil 7. Na druhou stranu zdrojový web Siliconera upozoňuje na to, že nejstarší hra Capcomu s dosud funkční ochranou Denuvo je Dead Rising 4, který vyšel na konci roku 2016. Zde tedy nedošlo ke změně už tři roky.

Rakouská technologie Denuvo je s námi už od roku 2014, kdy vzbudila doslova bouřlivou diskuzi o boji proti softwarovému pirátství. Na jednu stranu se ukázala být až překvapivě efektivní a v případech vybraných titulů, především v začátcích fungování, skutečně dokázala celé měsíce udržet hry “neprolomitelné”. Na stranu druhou se už od počátku často vyskytovaly stížnosti na to, že ochrana nepřiměřeně vytěžuje hardware a způsobuje tak horší chod chráněných her.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama