Už víme, proč zmizelo GTA IV ze Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Už víme, proč zmizelo GTA IV ze Steamu

Už víme, proč zmizelo GTA IV ze Steamu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 1. 2020 10:00 2
Reklama

Včerejší zpráva o absenci nákupního tlačítka na kartě hry Grand Theft Auto IV v distribuční síti Steam probudila v hráčích zvědavost. Spekulovalo se o dalších problémech s licencovanou hudbou nebo budoucích plánech na exkluzivnější Rockstar launcher, nakonec je ale důvod mnohem techničtějšího rázu. Končí totiž podpora služby Games for Windows Live.

Nepopulární platforma byla definitivně uložena k ledu, Microsoft končí s její podporou, vývojáři z amerického studia Rockstar tedy musí dočasně ukončit prodej PC verze hry. Důvod je velmi jednoduchý, platforma Games for Windows sloužila i ke generování aktivačních klíčů hry a s její absencí je nyní množství legálních kopií titulu de facto konečné. Studio to ve zprávě sdělilo webu Verge.

To nicméně neznamená, že bychom měli PC verzi GTA IV říci definitivní sbohem. Dle svých slov Rockstar pracuje na vyřešení situace a v blízké době by měl přijít s alternativním řešením distribuce nových kopií hry. Logicky už je v dnešní době poptávka po hře nepatrná, masivní úspěch v prodejích i samotném herní vytížení stále slaví její nástupce GTA V, i tak by to ale byl neslavný konec PC verze titulu a další hřebíček do rakve nepovedeného experimentu jménem Games for Windows.

Server Engadget zmiňuje, že GTA IV není první hra přímo ovlivněná postupný vypínáním funkcí služby. Už dříve se musely s problémy potýkat například tvůrci PC verzí sérií Batman: Arkham a Dark Souls.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama