Stardew Valley prodalo 10 milionů kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stardew Valley prodalo 10 milionů kopií

Stardew Valley prodalo 10 milionů kopií

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 1. 2020 12:03 3
Reklama

Kouzelný “farmářský” simulátor Stardew Valley je možná malým projektem jednoho oddaného tvůrce, po světě však slaví až neuvěřitelný úspěch. Za zhruba čtyři roky od vydání prodal více než 10 milionů kusů. Během vývoje se postupně z PC přesunul i na všechny myslitelné herní platformy a dále se zlepšuje.

Právě neustálá podpora a kouzelná atmosféra hry zřejmě přispívají k velké oblíbenosti Stardew Valley. Princip hraní je poměrně jednoduchý, v kůži obyčejné kancelářské krysy zdědíte kdesi na venkově obrovské zarostlé hospodářství, které postupně zvelebujete, pěstujete rostliny, zeleninu, ovoce, chováte ryby, prodáváte produkty na trzích, seznamujete se s obyvateli města, plníte úkoly, řešíte záhady, renovujete kostel, zabíjíte příšery v jeskyních a tak dále. 

Projekt byl původně solo výtvorem Erica “ConcernedApe” Barona, v poslední době se k němu ale, v rámci ladění hry na více platformách současně, připojil menší tým kolegů a známých. V Twitterovém příspěvku, skrze který obrovský prodejní milník Baron oznámil, také vzpomíná na úplné začátky, kdy hru vytvářel doslova na koleni ve své ložnici a pochyboval o tom, že bude kdy někoho zajímat. Asi si ani v nejdivočejších představách nepřipouštěl, že ji za čtyři roky bude znát celý svět a koupí více než 10 milionů zájemců. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama