Bethesda odškodnila oběti krádeží ve F76
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda odškodnila oběti krádeží ve F76

Bethesda odškodnila oběti krádeží ve F76

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 1. 2020 12:32 4
Reklama

Těsně před koncem loňského roku jsme vás informovali o kauze týkající se Falloutu 76 a nepoctivého hráče, který využíval chyby ve hře ke krádežím hodnotného vybavení ostatních. Problém má ale nakonec šťastnou dohru, Bethesda zakročila, dotčeným hráčům vybavení vrátila a navíc je odškodnila poměrně štědrou sumou prémiové měny.

Dle dostupných dat se jednalo o asi 500 hráčů na PC, kterým bylo různým způsobem odcizeno navléknuté vybavení. Provinilý hráč se svými činy otevřeně chlubil na YouTube, oběti se naopak ozývaly prostřednictvím interních herních ticketů a scházely na sociální síti Reddit. Pro studio tedy nebyl problém hráče dohledat, pomocí klonování zálohy postav jim vybavení vrátit (a potažmo duplikovat veškerý obsah inventáře) a navrch přihodit tisíce jednotek prémiové měny Atoms.

An update from a player who was robbed during the inventory hack. from r/fo76

Konkrétně hráč JedediahJedi obdržel kromě ztracených předmětů 8250 Atomů (v případě nejvýhodnějších nabídek ekvivalent zhruba 2000 skutečných českých korun v mikrotransakcích). Odškodné se ale odvíjí od toho, zda měl hráč v době útoku platné členství Fallout 1st, které garantuje měsíční injekce měny. Pokud by členem nebyl, dostane zhruba polovinu částky a navrch tříměsíční členství zdarma.

Tak jako tak se jedná o vstřícný krok, který může poškozeným výrazně spravit náladu. JedidahJedi slibuje, že duplikované bohatství na znamení díků rozdělí mezi slabší a nové hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama