Atomic Heart žije, hra připomíná Bioshock
i Zdroj: Mundfish
Novinka Atomic Heart žije, hra připomíná Bioshock

Atomic Heart žije, hra připomíná Bioshock

David Plecháček

David Plecháček

4. 2. 2020 13:44
Reklama

Jsme stále ještě na začátku roku 2020, ale aktuální generace se nám krátí a čím dál více se chýlí ke konci. Čistě teoreticky to znamená, že cokoliv, co mělo vyjít na současné generaci, by mělo vyjít do konce letošního roku. Buď nás čeká extrémně nabitý rok... nebo se tak samozřejmě nestane. Her, které zbývá odbavit, je totiž tolik, že je jisté, že se s některými potkáme až mnohem později.

Jednu takovou relikvii si připomeneme právě teď. Vzpomenete si na titul Atomic Heart? Pro svou výraznou stylizaci si myslíme, že stačí pohlédnout na úvodní obrázek a už se vám před očima začnou zobrazovat obrázky ze hry. Jenže to poslední, co jsme dosud ze hry viděli, se datovalo k loňskému lednu. Jak to tedy se hrou je? Ruské studio Mundfish zřejmě stále na novince pracuje, alespoň to dokládá reportáž novináře Alexeje Makarenka.

Někteří možná mysleli, že vývojáři hru ani nedokončí. Necelý rok zpátky se spekulovalo nad tím, že autoři hromadně propouští, a k tomu všemu došlo k restartu vývoje, který vyústil ve výrazné zhoršení kvality hry. Nové video na kanálu 4game je tak překvapení. Nabízí čtyřiačtyřicetiminutový vhled do aktuálních podmínek studia, které, zdá se, nejsou zdaleka tak špatné, jak by někdo mohl myslet.

A podle Makarenka není špatná ani samotná hra. Ve videu s anglickými titulky totiž zmiňuje, že hra připomíná místy Bioshock nebo možná Prey. Aktuální build je ale v takovém stavu, který je nereprezentativní, takže záběry ze hry, jež jsou součástí videa, pochází přímo od vývojářů, nikoliv ze samotné návštěvy ruského novináře. Do rukou se mu dostala pětice levelů, dva menší, dva velké, a jeden bonusový, přičemž se hrou strávil přibližně čtyři hodiny. Pokud chcete vědět všechny detaily, musíte se podívat na celé video.

Mezi to nejdůležitější patří upravený systém poškození nepřátel, který je patrný i přímo ve videu. Zároveň se kromě střelby můžete těšit i na puzzly, ale také nezbytné lootování a crafting. S obojím by nám měla pomoci speciální rukavice, díky níž může hlavní hrdina používat „něco jako“ telekinezi. Ve výsledku ale současná verze působí jako základní schopnost z Controlu od Remedy.

Výraznou část hry zabírají i melee souboje tváří v tvář krvelačným strojům, které vám půjdou po krku. Kromě zdraví (které se doplňuje jen do určité úrovně) si tak musíte hlídat i staminu. Ta se spotřebovává jak údery, tak uskakováním před ranami soupeřů. Sice má novinka do Souls her daleko, ale určitý rytmický prvek soubojů je vlastní i Atomic Heart. Stejně jako spousta dalších mechanismů. Co na ně říkáte?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama