Devil May Cry 5 se na PC zbavilo Denuva
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Devil May Cry 5 se na PC zbavilo Denuva

Devil May Cry 5 se na PC zbavilo Denuva

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 2. 2020 11:22 1
Reklama

Do řady titulů Capcomu, které původně chránila nechvalně proslulá opatření Denuvo, se přidalo i Devil May Cry 5. Překvapivý hit loňského začátku roku se DRM zbavil po necelém roce existence skrze nenápadný patch, který zřejmě žádné jiné úpravy nepřináší.

Podobně jako remake Resident Evil 2 nebo Resident Evil 7 i u Devil May Cry 5 zřejmě vydavatel usoudil, že největší hrozba warezu polevila. Dle specializovaného webu Crackwatch nicméně rakouská ochrana u oblíbené rubačky příliš úspěšná nebyla, warez scéna ji prolomila ještě v ten den, kdy se hra dostala na pulty obchodů. Tedy 8. března loňského roku.

Jedinou současnou hrou Capcomu, která si Denuvo stále zachovává, zůstává největší hit Monster Hunter World z konce roku 2017, který si zachovává aktivní hráčskou základnu i díky nedávnému, povedenému rozšíření Iceborne. Denuvo samotné uvedla stejnojmenná společnost na trh v roce 2014 a i přes nemalé úspěchy v boji s warezem bývá stále kritizována za výpočetní náročnost opatření. Testy často ukazují, že ochrana neúměrně zatěžuje některé komponenty počítače a zbytečně tak snižuje plynulost chráněné hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama