Profesionální sporty a herní alternativy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Profesionální sporty a herní alternativy

Profesionální sporty a herní alternativy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2020 13:42
Reklama

Veřejností často přehlížené nebo dokonce úplně zatracované virtuální zpracování skutečných sportů je v současnosti často jediným způsobem, jak si zápasy na trávnících, ledech, dvorcích, palubovkách a dalších užít. A ví to i různí členové světa profesionálního sportu, pro pobavení fanoušků tak využívají alespoň her. Server Kotaku shromáždil několik nejzajímavějších příkladů a my našli další.

Už dříve jsme informovali o tom, že klub basketbalový klub NBA Phoenix Suns odehraje zbývající zápasy dle plánu soutěže ve virtuálním basketbalu NBA 2K20 formou streamů na Twitchi. Týmů se nakonec zhostí profesionální hráči a streameři, první zápas s Dallas Mavericks odehráli Antonio Saldivar proti manažerovi herní divize Mavericks Lawrenci “Buddy” Normanovi. Dallas nakonec zvítězil poměrem 150 : 136.

Problémy s přerušením soutěží se týkají i fotbalistů. Fotbalový tým Watfordu z britské Premier League se tak s Leicesterem utkal na obrazovce počítače, a to maximálně věrohodně. Pro simulaci zápasu totiž komunitní manažeři Warfordu využili oblíbený manažer Football Manager. Stejně jako Leyton Orient ze čtvrté ligy, který fanoušky poprosil o spolupráci při skládání ideální sestavy pro utkání s Bradfordem. Zároveň představitelé klubu odstartovali plánování velkého vyřazovacího turnaje ve FIFA 20. Účast zatím přislíbily kluby jako Manchester City, Birmingham, Derby County, Queens Park Rangers, Amiens FC nebo Melbourne Victory.

Správci sociálních sítí druholigového Hullu zase vyzvali své německé kolegy z Leverkusenu na partičku dětské hry “spoj čtyři” na Twitteru. Lítý souboj nakonec ovládl logickým poměrem 4:0 klub ze severovýchodní Anglie.

Profesionální hráči také vytúrovali motory a oblékli dresy fotbalových klubů Barcelony a Monaka. V plánovaném souboji 9. sezóny evropské ligy Rocket League se virtuální velkokluby střetly včera a přilákaly spoustu fotbalových fanoušků, kteří by jinak ke hraní ani nepřičichli. Barcelona nakonec zvítězila 3:2.

Na závodním poli zrušené soutěže, mimojiné Velkou cenu Austrálie Formule 1, nahradil například jednorázový event The Race and Torque Esports. Nejsledovanější esportovní závodní událost historie obsadily závodní hvězdy v čele s Maxem Verstappenem, Juanem Pablo Montoyou a Simonem Pagenaudem. Ti, a mnoho dalších profíků, změřili síly v závodní simulaci rFactor 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama