Mortal Kombat 9 zmizel ze Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mortal Kombat 9 zmizel ze Steamu

Mortal Kombat 9 zmizel ze Steamu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 3. 2020 13:33 2
Reklama

Povedený návrat legendární série bojovek z roku 2011 postupně mizí z nabídek digitálních distribucí. Z obchodu Steam byla nadobro odebrána edice Komplete Edition, jediná dostupná k zakoupení (samotná hra bez rozšíření už nebyla dostupná dříve).

Hráči i novináří spekulují nad důvodem pro zmíněný krok, jako nejpravděpodobnější se jeví souvislost s hostujícím bojovníkem Freddym Kruegerem, znetvořeným záporákem populární filmové série Noční můra z Elm Street. Ten je samozřejmě vázán autorskými právy, které jsou v případě filmové značky a jeho ikonického hrdiny notně složité. V roce 2019 ale minimálně část z nich (vlivem smlouvy na 35 let od vydání prvního filmu) přešla z vlastnictví Warner Bros. k rodině zesnulého režiséra Wese Cravena (dle webu BloodyDisgusting).

Logickým řešením by se zdálo odstranění problémového hrdiny. Jediným známým komentářem je, že byla hra odstraněna na žádost vydavatele. Nedostupná je i v oficiálním digitálním obchodě Xbox 360, nepochopitelně ale nadále zůstává v distribuci PlayStationu 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama