V Bahrajnu se jela první virtuální cena F1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Bahrajnu se jela první virtuální cena F1

V Bahrajnu se jela první virtuální cena F1

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 3. 2020 07:49 5
Reklama

Zrušení nebo odložení velké části podniků letošní sezóny Mistrovství světa Formule 1 vedlo k poměrně originálním alternativám. Britský pilot McLarenu Lando Norris například pod záštitou oficiálního seriálu zburcoval řadu aktivních jezdců, starších kolegů, ale i umělců a jiných sportovců, k virtuálnímu zpracování kompletního ročníku populárních závodů. První závod v Bahrajnu se odjel v neděli.

Pochopitelně se v Bahrajnu jezdci vyskytovali pouze virtuálně, do kokpitů usedli z počítačových sestav ve svých domovech. Platformu poskytl aktuální ročník oficiální F1 2019 studia Codemasters a jezdecké pole bylo mimořádně zajímavé. Vedle Norrise a nováčka Nicholase Latifiho tak zápolili záložní jezdci Stoffel Vandoorne, Esteban Gutierrez, Nico Hülkenberg, Nicolas Hamilton (bratr slavnějšího Lewise), šestinásobný olympijský cyklistický medailista Chris Hoy, golfista Ian Poulter nebo zpěvák Liam Payne. Další místa obsadili většinou YouTubeři.

Vzhledem k propastným rozdílům mezi jezdeckými schopnostmi boybandového zpěváka a zkušeného závodníka Formule 1 byly některé nastavení hry přizpůsobeny pro vyrovnanější klání. Vítězství i přesto vybojoval čínský testovací jezdec Renaultu Guanyu Zhou.

Závody přímo vysílá britská satelitní síť Sky, pro většinu diváků jsou dostupné skrze livestreamy na Twitchi, Facebooku a YouTube. V tuzemsku jej vysílal kanál Sport 2 s komentářem Tomáše Richtera a Jiřího Košty.

Bahrajnský závod ale provázely technické problémy a z původních 28 kol se odjela pouze polovina. Další jsou naplánovány vždy na přesné datum konání původně plánovaného podniku, příště se tedy jezdci uvidí 5. dubna ve virtuálním Vietnamu. Série by zatím měla trvat do května, pokud se ale opatření související se šířením nemoci Covid-19 prodlouží, bude pokračovat. 

Minulý týden se podobným způsobem, se stejným stylem pojmenování, odjel závod "Not the Australian Grand Prix".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama