Sledujte dokument o vývoji Outer Worlds
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte dokument o vývoji Outer Worlds

Sledujte dokument o vývoji Outer Worlds

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 4. 2020 12:42
Reklama

Ohledně The Outer Worlds se poslední dobou řeší především trable s přípravou portu pro Nintendo Switch. Ten s trochou štěstí vyjde 5. června. Možná ale patříte mezi hráče, kteří už mají RPG od Obsidianu dávno dohrané. Právě vás by mohl zajímat čerstvý dokument, jehož prostřednictvím lze nahlédnout za oponu vývoje hry.

Za snímkem stojí uskupení NoClip pod vedením žurnalisty Dannyho O'Dwyera. V dokumentech se věnují menším titulům (Bastion, Hades, Showel Knight), ale i velkým mainstreamovým kouskům (Doom, Hitman, Mortal Kombat). Včera si do portfolia přidali The Outer Worlds.

V první části poskytli komentář Tim Cain a Leonard Boyarsky, kteří se během vývoje dělili o židli game directora. Během třiceti minut se stihnou posunout od základního konceptu k samotnému vývoji. V dokumentu se objevují ilustrace, na jejichž základě RPG získalo svou tvář, k vidění jsou také záběry z rané verze hry.

Řeč padla také na lokace, na něž nezbylo místo a hlavně čas, a do hry se nakonec nedostaly. Autoři sice hned zpočátku chtěli udělat spíše menší hru, v průběhu vývoje nicméně vyšlo najevo, že jejich skromná vize je stále příliš velká, takže by nebylo možné stihnout hru dokončit v rozumném čase. Byli tedy nuceni výrazně škrtat. Boyarsky dokonce přiznal, že se některé škrty odrazily v souputnících hlavního hrdiny, především tedy na jejich schopnosti reagovat na jisté situace.

Sluší se dodat, že na hře pracovalo 75 lidí. Tomu zákonitě musí odpovídat velikost hry. Vývojáři nicméně zhodnotili, že je kratší hra vlastně pozitivum. The Outer Worlds podle nich nabízí rozmanité možnosti ohledně herního stylu, což hráči ocení ve chvíli, kdy se do hry pustí znova. A to je podle nich daleko lepší, než kdyby hru nedokončili z důvodu její časové náročnosti.

Další příběhy lze navíc dodat prostřednictvím DLC. Obsidian se v prosinci nechal slyšet, že jsou rozšíření v plánu, první by se měla objevit v průběhu letošního roku. Od té doby se k nám ale žádné další detaily nedostaly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama