Riot Games odkoupili studio Hypixel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Riot Games odkoupili studio Hypixel

Riot Games odkoupili studio Hypixel

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 4. 2020 08:00
Reklama

Pokud se zajímáte o Minecraft, možná jste slyšeli také o hře Hytale. Sandboxové RPG z Minecraftu totiž vychází. Jeho vývojáři původně experimentovali s vlastními Minecraft servery, později nicméně dostali chuť vytvořit vlastní hru. Za tím účelem oslovili společnost Riot Games, kterou poprosili o rady ohledně založení studia a vývoje hry. Riot krom cenného know-how poskytl také peníze, stal se totiž jedním z investorů. Nyní to vypadá, že spolupráce pokročila na další úroveň.

Riot zřejmě usoudil, že je vše na dobré cestě, do studia tedy investoval další peníze. Tentokrát šlo ale zřejmě o mnohem vyšší částku, po transakci mu totiž studio patří. Lépe řečeno, Riot studio Hypixel koupil.

K akvizici se obě strany vyjádřily v krátkém prohlášení. Prezident Riot Games Dylan Jadeja zmínil, že už se s vývojáři znají několik let. Podle něj byli hned od začátku přesně těmi vizionáři, které chtěli podporovat. Ocenil také jejich zápal a snahu doručit hráčům průlomový a žánr definující zážitek. Samotná hra dle jeho slov dokázala zaujmout široký okruh hráčů po celém světě. Z vyjádření vyplývá, že se akvizice uskutečnila před dalším důležitým krokem, na který se vývojáři připravují.

Komentář poskytl také Aaron Donaghey, jemuž nově přísluší pozice výkonného ředitele. Pochvaluje si zpětnou vazbu od hráčů, právě Riot podle něj pomohl vytvořit hru, která odpovídá očekáváním samotných hráčů. Podobně se vyjádřil i spoluzakladatel studia Simon Collins-Laflamme. Akvizice dle jeho slov umožní tým posunout dál směrem k profesionálnímu studiu.

Co konkrétně ale odkoupení pro studio znamená? V první řadě dojde k otevření nových kanceláří ve městě Londonderry v Severním Irsku, zároveň bylo otevřeno celkem 21 nových pozic, přičemž další nabírání je naplánováno na závěrečnou fázi vývoje. Hra by měla vyjít během roku 2021.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama