V Metamorphosis okusíte život brouka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Metamorphosis okusíte život brouka

V Metamorphosis okusíte život brouka

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 4. 2020 09:30
Reklama

Díla Franze Kafky se stala předmětem řady divadelních, filmových a televizních inscenací. S tím možná pražský spisovatel tak trochu počítal. Nikdy by se ale nenadál, že by mohly jeho knihy posloužit jako námět pro videohru, tak daleko do budoucnosti zkrátka vidět nemohl. Doba ale pokročila. Brzy nás čeká herní adaptace povídky Proměna.

Z ní čerpá inspiraci polské studio Ovid Works, které momentálně pracuje na hře Metamorphosis. Možná už tušíte, co se stane s Gregorem, hlavní postavou tohoto příběhu. Jednoho rána s hrůzou zjistí, že se z něj stal malý brouk. Aby toho nebylo málo, ztratí také svého kamaráda Josefa, který byl z neznámých důvodů zatčen. Gregor se rozhodne kamarádovi pomoct. Čeká ho tedy cesta plná podivných překážek, okolní svět se totiž podivným způsobem změnil.

Na svět v Metamorphosis budou hráči nahlížet z pohledu první osoby. Autoři využili především změny perspektivy a do hry zapracovali řadu environmentálních hádanek. Gregor se nevyhne skákání, šplhání po stěnách a překonávání překážek, často také bude hledat důležité stopy.

Z popisu je jasné, že se studio inspirovalo především hlavní myšlenkou Proměny, v dalších ohledech už se hra s předlouhou srovnávat nedá. Tomu nasvědčuje i nový trailer, v němž Gregor jen o vlásek unikne ostrým připínáčkům v rukou cizího brouka. O vypjaté momenty zřejmě nebude nouze. Hra by měla vyjí ještě letos na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama