Disco Elysium výrazně snižuje HW nároky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Disco Elysium výrazně snižuje HW nároky

Disco Elysium výrazně snižuje HW nároky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 5. 2020 12:04 2
Reklama

Povedené detektivní adventurní RPG Disco Elysium si brzy zahrajete i na opravdu slabých a starých počítačových sestavách nebo laptopech. Estonští tvůrci ze studia ZA/UM totiž skrze takzvaný Working Class Update značně vyladili technickou stránku hry a lákají i hráče, kteří se svým obstarožním hardwarem mohli na hraní původně zapomenout.

Konkrétně by nyní loňský hit měl v hratelné podobě běžet i na počítačích s procesory na úrovni Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM a grafickou kartou s 512 MB paměti a podporou DirectX11. Zůstává jen požadavek na 20 gigabajtů volného místa na disku a Windows 7 nebo novější. Naroste i množství dostatečně výkonných strojů společnosti Apple. Dle studia hra běží i na laptopech Macbook Air z roku 2012, Macbook Pro, iMacu a Mac mini z roku 2009, a v případě počítačů Mac Pro si se hrou poradí dokonce kousky z roku 2008.

Původně přitom titul požadoval i z hlediska minimálních nároků relativně moderní hardware.

Kromě toho právě probíhá překlad do španělštiny, korejštiny, ruštiny a brazilské portugalštiny, přičemž je plánována i další lokalizace do francouzštiny a němčiny. Zajímavostí je, že o první čtyři zmíněné mutace se stará samotná komunita s podporou ZA/UM. Francouzštinu a němčinu obstarává profesionální tým Testronic Labs. Češtiny se, zřejmě, jen tak nedočkáme. Vzhledem k otevřenosti programu překladů však stačí najít nadšenou partu fanoušků.

Pokud tedy nevíte, co moderního si na svém slabém notebooku nebo prastaré desktopové sestavě zahrát, Disco Elysium představuje zajímavého kandidáta.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama