GTA V bojuje s novou vlnou cheatů a hacků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V bojuje s novou vlnou cheatů a hacků

GTA V bojuje s novou vlnou cheatů a hacků

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 5. 2020 08:19 3
Reklama

Prakticky od vydání multiplayerové složky GTA Online bojují (často marně) autoři s podvodníky, kteří kazí hru ostatním. Používané hacky mají celou plejádu efektů, od těch celkem neškodných, jako jsou divoké mechanické kreace spawnované ve světě, až po ty skutečně ničivé, které instantně zabíjejí hráče. A bezplatné zveřejnění hry je pochopitelně vodou na mlýn všech podvodníků.

GTA V je v obchodě Epic Games Store od víkendu dostupné zdarma, a kromě masivního zájmu, který z počátku přetěžoval serverovou infrastrukturu služby, přitáhl i řadu “hráčů”, kteří se baví škoděním ostatním. Dostupnost zdarma totiž odstraňuje nepříjemnost hrozby banu.

Na sociálních sítích, konkrétně na dedikovaném subredditu hry, se tak objevují příspěvky hráčů, kteří se s podobnými problémy setkávají. Jedním z nejpopulárnějších je ten od uživatele Furtfy, kterého cizí hacker dostihl i v singleplayerové kampani, kde naspawnoval obrovské množství létajících objektů. Jeden z komentujících připomenul ten fakt, že se po odhlášení z online relací problémy často přesunou i do těch offline. Jiný uživatel tak mohl přihodit svou historku, kdy byl jeden ze spoluhráčů proměněn v model Mount Chiliad (nejvyšší hory na herní mapě) a taktéž si své postižení odnesl do singleplayerové kampaně. V tomto případě pomáhá restart hry.

Well i guess no one cares about getting banned anymore from r/gtaonline

V diskuzních vláknech se dále hromadí případy spawnování klonů postavy, náhodného umírání, bombardování celé mapy a zamykání hráčů do klecí. Nasdílený příspěvek vypíchnul blog Kotaku.

Pokud se tedy hodláte vrhnout do hraní naleštěné, bezplatné kopie hry, doporučujeme se obrnit trpělivostí, případně pár dní počkat a online složku zatím ignorovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama