Jak vznikají zvuky pro Halo Infinite?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak vznikají zvuky pro Halo Infinite?

Jak vznikají zvuky pro Halo Infinite?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 6. 2020 07:53 2
Reklama

Práce na pokračování úspěšné sci-fi ságy Halo v současnosti vrcholí. Studio 343 Industries, které se o vývoj stará, hráče zásobuje lákavým obsahem, mimo jiné každou sobotu vydává speciální videa z cyklu Sound Design Saturday. Náhled pod pokličku herní ruchařiny je mimořádně zajímavý, v posledním videu se autoři zaměřili na výbuchy.

Zvukařský tým 343 Industries se vydal do pouště, kde pomocí více než 80 mikrofonů v různých vzdálenostech od epicentra výbuchu zaznamenával zvukový projev rozličných explozí. Nálože TNT a amonledkových trhavin zakopal do hlíny a simuloval tak efekty, na které se můžeme na konci letošního roku těšit.

Už dříve se tým podělil o nahrávání zvuků vozidel, které v realitě nabídl legendární vůz Chevrolet El Camino společně s důlním rypadlem, helikoptéotu a motorem stíhačky. V jiném videu zase ukázal, že efekty kulek prolétajících kolem hráče vznikají vedle praku i díky skutečné, ostré střelbě. Odrážející se zvuk v industriálním prostředí pak zprostředkovalo plynové dělo

Asi nejúsměvnějším příspěvkem je ale ten s roztomilým mopsem, který poskytl nelidské chrochtání a mručení nepřátel.

Halo Infinite je naplánováno jako launchový titul konzole Xbox Series X na konec letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama