Podívejte se na starý build Dead Island 2
i Zdroj: Deep Silver / Dead Island 2 press kit
Novinka Podívejte se na starý build Dead Island 2

Podívejte se na starý build Dead Island 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 6. 2020 12:45 3
Reklama

Na YouTube se v pátek začaly objevovat záběry z hraní rozpracované verze dlouho očekávané hororové akce Dead Island 2. Dle dostupných informací by mělo jít o jeden z původních hratelných buildů z roku 2015, který na internet unikl skrze sociální síť 4Chan. 

Dead Island 2 patří k projektům s nejproblémovějším vývojem herní historie. Původně byl skrze nezapomenutelný trailer oznámen během E3 v roce 2014. Postupně se ale v roli vývojářů vystřídala řada studií, po původních Yager přebralo otěže studio Sumo Digital, a v loňském roce vydavatel THQ Nordic svěřil vývoj relativně neznámému týmu Dambuster. Právě původní verze, kterou zpracovávali ještě první autoři, je teď neoficiální cestou dostupná některým zájemcům.

Jedná se o skutečně plně hratelnou verzi, s tím háčkem, že části herního prostředí stále tvoří tzv. placeholdery. Tedy různé barevné objekty nebo provizorní textury, které zastupují zatím neexistující prvky.

Dostupné záběry jsou velmi podobné prvním dvěma dílům série, která poprvé vyšla v roce 2011. Regulérní druhý díl je stále ve vývoji, alespoň dle slov představitelů mateřských - vydavatelských společností Koch Media a THQ Nordic. Pravděpodobně však bude, i z hlediska hratelnosti, vypadat výrazně odlišně.

Studio Yager se po ukončení "svého" vývoje Dead Island 2 dostalo do problémů, dokonce zkrachovala divize, která byla za projekt přímo zodpovědná. Letos do společnosti vstoupil jako investor čínský gigant Tencent, který se stal minoritním vlastníkem. Tým v současnosti pracuje na multiplayerové střílečce Cycle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama