Braid, Anniversary Edition vyjde příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Braid, Anniversary Edition vyjde příští rok

Braid, Anniversary Edition vyjde příští rok

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 8. 2020 12:30 1

Společně s představením dosud neviděných záběrů z nadcházejících titulů pro systémy PS4 a PS5 přinesla včerejší akce State of Play i prezentaci her, které naše monitory poctily svou přítomností již v minulosti. Jedním z podobně laděných překvapení celé akce se tak kupříkladu stalo oznámení nové verze logické indie plošinovky Braid, jež na moderní systémy zavítá v modernizované podobě skrze Braid, Anniversary Edition.

Reklama

Oproti svému původnímu vydání z roku 2008 slibují autoři výrazně vylepšený vizuál, a to nejen ve formě prostého navýšení počtu polygonů, nýbrž i začleněním zcela nových animací a překreslením podoby většiny herních úrovní s cílem umocnit již natolik vysokou působivost původní stylizace. Mezi dalšími vylepšeními oproti originálu lze bezesporu zmínit navýšení kvality hudebního a zvukového podkresu, nebo například i zahrnutí mnohahodinového bonusového obsahu ve formě rozsáhlého komentáře vývojářů na témata dílčích aspektů herního vývoje. Autoři z nezávislého studia Number None v neposlední řadě poznamenávají, že součástí nově vydané verze bude i všudypřítomná možnost libovolně přepínat mezi novou a původní verzí.

Co naopak zůstává při starém, jsou zavedené herní mechanismy a základní principy hratelnosti. I nadále tedy herní zážitek sestává převážně z nutnosti zdolávat nápadité hlavolamy a nepřátele skrze schopnost manipulace s časem, sbírání ve světe ukrytých předmětů a překonávání členitých, do pestrobarevného hávu laděných úrovní. Při zohlednění zmíněných informací a níže uvedených záběrů je patrné, že si fanoušci původní hry zřejmě přijdou na své.

Braid, Anniversary Edition vyjde v doprovodu verzí pro PlayStation 4 a 5 i na systémech Xbox One, Xbox Series X, Nintendo Switch, Windows, Mac a Linux. Datum vydání bylo bez bližšího upřesnění stanoveno na začátek příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama