Vyšel první patch pro PC verzi Horizon ZD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyšel první patch pro PC verzi Horizon ZD

Vyšel první patch pro PC verzi Horizon ZD

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 8. 2020 12:07
Reklama

Problémový počítačový port Horizon Zero Dawn dostává první větší aktualizaci. Patch s označením 1.01 nicméně napravuje jen hrstku problémů, které s největšími technickými problémy příliš nesouvisí, hráči si tedy na další opravy budou muset počkat.

Konkrétně si autoři ze studia Guerilla Games poradili s padáním hry vlivem špatného načítání SteamUI, opravili nefunkční slow-mo režim Concentration a hráčům s diakritikou ve jméně profilu už by měla jít ukládat hra i pořizovat screenshoty. Také došlo k řešení některých systémových problémů a na části hardwarových konfigurací by už nemělo docházet k výrazným artefaktům v obraze.

Na druhou stranu se značně rozšířil seznam dosud známých problémů a chyb. Guerilla registruje zádrhley v 4K rozlišení, nefunkční anizotropní filtrování textur, problémy se zasekáváním související s grafickými čipy a tak dále. Autoři potvrzují, že stále nedošlo k vyřešení všech případů padání hry při zapnutí a že stále dochází k masivním potížím při použití různých kombinací hardwaru.

PC verze původně PS4 exkluzivního hitu se příliš nepovedla. Technický web Digital Foundry ji označil za “zklamání” a řada hráčů se potýká s problémy, které přímo znemožňují hraní. Charakteristické jsou problémy s hardwarovými buildy, kdy Horizon často funguje bez problémů hráčům s výrazně slabším hardwarem, než mají ti, kteří hru téměř nemohou spustit. Jedním z velkých problémů je také dle expertu alokace RAM paměti, která především při prvním zapnutí zabere téměř všechen volný prostor a nefunguje jak má. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama