Mladý Sherlock přináší detaily o prequelu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mladý Sherlock přináší detaily o prequelu

Mladý Sherlock přináší detaily o prequelu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 9. 2020 10:00
Reklama

Studio Frogwares si naposledy střihlo malou odbočku v podobě Sinking City. Nyní však nastal čas opět povolat do služby světoznámého detektiva Sherlocka Holmese. Vrátí se během příštího roku s podtitulem Chapter One. Vývojáři se nyní na konto chystané detektivky rozpovídali a nabídli pár důležitých detailů.

V první řadě je třeba připomenout, že bude další díl prequelem, v němž se podíváme na Holmesovy začátky. Mladý, nerozvážný a možná i trochu arogantní vyšetřovatel se snaží objasnit smrt vlastní matky, což je další důvod uchýlit se k nekonvenčním metodám policejní práce.

Nové detaily poukazují například na herní dobu. Zatímco dokončení hlavního příběhu zabere zhruba 15 hodin, vedlejší aktivity prodlouží zážitek o dalších 15 až 25. Autoři připravují 5 hlavních úkolů, k tomu bude k dispozici hned 30 vedlejšáků, přičemž v každém z nich čekají na Holmese těžká rozhodnutí.

V rámci hlavních úkolů může hráč narazit hned na několik podezřelých. Zda se mu podaří odhalit skutečného viníka, záleží pouze na jeho správném úsudku. Stopy se dají interpretovat různě, mohou vést k rozličným teoriím o tom, co se vlastně stalo. Hráč také může rozhodnout o dalším osudu podezřelé osoby, nehledě na to, zda prohřešek skutečně spáchala. Autoři se chtěli vyhnout černobílému vnímání morálky, spravedlnost v rukou mladého Sherlocka tím pádem může být maličko pokroucená.

Když ostrá slova nestačí, může Holmes zkusit vyřešit problém malou palnou zbraní. Autoři však upozorňují, že nelze střílet na bezbranné občany města. Půjde pouze o konkrétní příběhové sekvence. Hráč je navíc povzbuzován k tomu, aby zbraň zůstala v pouzdře. Například skrze parťáka Jona, který násilí příliš neholduje, což dává Holmesovi jasně najevo.

Po vzoru Sinking City se nový Sherlock bude odehrávat v otevřeném městě, kde se může volně pohybovat a komunikovat s občany. Jeho vlastní útočiště se nachází v rodinné vile, kde strávil dětství. Právě zde se zároveň hráč dozví o tajemstvích nadějného detektiva.

Hra je momentálně v pre-alpha fázi. Vývojáři přislíbili, že se na přelomu prosince a ledna pochlubí gameplay ukázkou. Sherlock Holmes Chapter One vyjde během příštího roku na platformách Xbox One, PS4, Xbox Series X, PS5 a také na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama