Vaporum: Lockdown vyjde už za dva týdny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vaporum: Lockdown vyjde už za dva týdny

Vaporum: Lockdown vyjde už za dva týdny

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 9. 2020 12:45 2
Reklama

V září roku 2017 vydalo slovenské studio Fatbot Games krokovací dungeon Vaporum, s nímž fanouškům žánru udělalo velkou radost. Důkazem může být například velmi kladné hodnocení na Steamu. Není tedy divu, že se autoři rozhodli připravit další díl. Poslední teaser navíc hlásí, že Vaporum: Lockdown vyjde už za dva týdny.

Autoři se netají inspirací klasikami žánru, zmiňují například série Dungeon Master, Eye of the Beholder nebo novější Legend of Gimrock. Lockdown profilovali jako prequel k prvnímu dílu. Čistě singleplayerový zážitek s jednou jedinou postavou se opírá o tradiční steampunkovou stylizaci.

Příběh se točí kolem badatelky Ellie Teller. Ta je součástí výzkumného projektu kdesi uprostřed oceánu. Jak už to tak bývá, výzkum bohužel neprobíhá podle představ, načež se změní v boj o holý život. Kdo ví, zda se Ellie podaří z věže Arx Vaporum uprchnout se zdravou kůží.

Zajímavý je soubojový systém. Odehrává se totiž v reálném čase, takže se hráč musí velmi rychle rozhodovat, co proti nabíhajícím potvorám vymyslí. K tomu vývojáři zapracovali také možnost čas zastavit. V tomto režimu se věci dají do pohybu pouze v případě, že se pohne hlavní hrdina. Při střetu s nepřáteli může využít široké škály zbraní a speciálních udělátek. Na nich ostatně stojí RPG systém. Dojde také na hádanky, velký důraz je samozřejmě kladen i na úpravu postavy.

Vaporum: Lockdown vychází 15. září na PC, krátce poté by měla následovat verze pro Mac a Linux. Závěrem roku pak autoři plánují vydat hru také na Switchi, v příštím roce se dočkají i majitelé konzolí Xbox One a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama