Baldur’s Gate 3 se v early access daří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Baldur’s Gate 3 se v early access daří

Baldur’s Gate 3 se v early access daří

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 10. 2020 10:33 5
Reklama

Třetí díl ikonického RPG Baldur’s Gate 3 z dílen zkušeného studia Larian právem lákal fanoušky po celém světě už dlouho před vydáním. Včera vstoupil do předběžného přístupu na Steamu i GOGu a okamžitě obsadil čelní příčky všech žebříčků úspěšnosti.

Konkrétně se stal nejprodávanější hrou na Steamu a v žebříčku současně hrajících hráčů se zařadil po bok evergreenů jako je Destiny 2 nebo Rainbow Six Siege. A to je na klasické RPG, za plnou cenu, navíc v předběžném přístupu, opravdu obdivuhodný výkon. 

Konkrétně dnes žebříčky Steamu zaznamenaly více než 74 tisíc současně hrajících hráčů v nejlepším momentě. V době psaní novinky pak síly zla pronásledovalo zhruba 40 tisíc hráčů. Ostatní platformy (vedle GOGu hra vyšla ještě na Google Stadia) bohužel podobné statistiky nesdílí. Úspěchu si je vědoma i společnost samotná a prodeje úsměvně glosovala na Twitteru.

Web Gamespot taktéž upozorňuje na to, že jsou první reakce na hru, ze strany hráčů, velmi pozitivní. „BG3 je už v předběžném přístupu splněným snem všech milovníků DnD. Spokojeni s ním však budou i fanoušci série Divinity, k níž má tento kus vzhledem k tomu kdo na něm pracuje hodně blízko. Cena by však mohla být vzhledem k poštu bugů a různých nedodělků nižší, protože vývojáři mají díky této cestě testery prakticky zadarmo,“ hodnotí český hráč s přezdívkou ThainDegu.

Na Baldur’s Gate 3 se samozřejmě podíváme i my. Do oblastí Forgotten Realms se vydá Aleš. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama