Phasmophobia je nový hit na Twitchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phasmophobia je nový hit na Twitchi

Phasmophobia je nový hit na Twitchi

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 10. 2020 11:30
Reklama

Koncem měsíce nás čeká tradiční Halooween. Na velkou párty pravděpodobně kvůli aktuální epidemiologické situaci můžeme zapomenout, strašidelný svátek si tedy můžeme alespoň trochu okořenit nějakou tematickou hrou. Kandidátů je hned několik. Za pár dní například vychází survival Amnesia: Rebirth, přímo na Halloween se zpřístupní VR verze hororu Blair Witch. Streameři už ale mají dávno vybráno něco maličko jiného.

Na Twitchi totiž momentálně letí Phasmophobia. Nový hit překonává dosavadní krále sledovanosti, například Warzone. Předčil dokonce i fenomén poslední doby – Among Us. A to už je co říct. Jak to autoři ze studia Kinetic Games dokázali?

Možná je novinka zkrátka a jednoduše výborná. Princip je jednoduchý. V kooperaci až se třemi dalšími lidmi se stáváte členem speciálního vyšetřovacího týmu, který se specializuje na paranormální jevy. Tu se ocitnete v opuštěné barabizně, jindy zase na temných chodbách blízké školy. Úkol je jasný – nasbírat dostatek důkazů o existenci nadpřirozena.

Musíte se připravit na nepěkná setkání s ghůly, duchy, démony a dalšími neřády. Pokud se bojíte opustit dodávku, je možné v ní zůstat a své kamarády hlídat z bezpečné vzdálenosti. Někdo stejně musí sledovat pohybová čidla a kamerový systém. Asi není třeba dodávat, že spolupráce je tím hlavním klíčem k úspěchu.

Součástí výbavy je například černé světlo, zařízení na měření elektromagnetického pole, teploměry a další vychytávky. Rozhodně se budou hodit. Duchové totiž slyší, když si se svými parťáky povídáte, podle hlasu dokážou odhadnout vaši polohu. Když vám to strach dovolí, můžete také zkusit navázat s nimi komunikaci.

Silný zážitek je zajištěn díky realistickému ztvárnění, svou roli sehrává také minimalistické uživatelské rozhraní. A pokud by snad někdo toužil po vyšší úrovni imerze, může zkusit brýle pro virtuální realitu. Hra je dostupná na Steamu, zatím se nachází v režimu předběžného přístupu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama