Dle testu jede Dirt 5 ve 120 FPS velmi slušně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dle testu jede Dirt 5 ve 120 FPS velmi slušně

Dle testu jede Dirt 5 ve 120 FPS velmi slušně

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 10. 2020 10:11 1
Reklama

Codemasters během letošního roku předvedli Dirt 5 v celé řadě ukázek, doposud ale nebylo jasné, na jakém hardwaru hra běžela. Nyní máme k dispozici záznam přímo z verze pro konzoli Xbox Series X. Dle Digital Foundry je na tom poslední přírůstek zavedené závodní série velmi dobře, alespoň tedy po technické stránce.

Základem hry je technologie EGO, na níž stojí arkádové závody Onrush. Díky ní se podařilo zapracovat na dynamickém počasí, detailní deformaci bláta a sněhu na vozovce, volumetrické mlze a dalších detailech.

I na konzolích už jsme si zvykli na různé výkonnostní režimy, Dirt 5 v tomto ohledu nebude výjimkou. Režim upřednostňující framerate běží v dynamickém 4K rozlišení. Dle testu v podání Digital Foundry se rozlišení drží u horní hranice, občas se propadne na 3328x1872. Hodnota FPS pak nespadne pod 50 snímků za sekundu, po většinu času ale zůstává na 60.

Režim upřednostňující kvalitu obrazu běží taktéž v dynamickém 4K. Spíše než na rozlišení se soustředí na vylepšený vizuál, nabídne tedy kvalitnější stíny, textury a detailnější terén. I zde byly zaznamenány drobné propady FPS, opět ale nešlo o nic častého a hra si spíše držela 60 snímků za sekundu.

Tím to ale nekončí. K dispozici je totiž ještě režim, v němž se závodníci mohou projet v neuvěřitelných 120 FPS. V Digital Foundry museli režim demonstrovat ve zpomalených záběrech, YouTube totiž tyto hodnoty nepodporuje. Zde už obraz klesá na rozlišení 1440p, občas se dokonce propadne až na 1080p. Skutečně ale běží ve 120 FPS. Ona klopýtnutí už jsou sice daleko výraznější než v předchozích režimech, hra čas od času zbrzdí na 90 snímků za sekundu. Autoři testu ale ani tak neskrývali nadšení. Tento režim podle nich nabízí mnohem plynulejší zážitek z jízdy.

Dirt 5 vyjde 6. listopadu na platformách PlayStation 4, Xbox One a PC, 10. listopadu zamíří na Xbox Series, o dva dny později pak na PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama