Osada v AC Valhalla patří mezi hlavní prvky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Osada v AC Valhalla patří mezi hlavní prvky

Osada v AC Valhalla patří mezi hlavní prvky

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 10. 2020 12:25 11
Reklama

Při oznámení dalšího dílu série Assassin's Creed byla často zmiňována osada, do níž se hlavní hrdina (případně hrdinka) bude pravidelně vracet. Level designér David Bolle nyní potvrzuje, že jde skutečně o jeden z hlavních mechanismů celé hry. V rozhovoru pro Eurogamer ho více přiblížil.

Osada Ravensthorpe se nachází v Británii. Na začátku cesty zde hlavní hrdina najde především vlastní dům, kde dojde na plánování nájezdů, ale také k odpočinku, případně k pročítání pošty. Kolem se pak nachází pár dalších polorozpadlých chatrčí. Za zmínku jistě stojí kovář, jehož služby může Eivor kdykoliv využít. Právě on je jedním z důvodů, proč se do osady musí pravidelně vracet. Nikde jinde totiž na slušného řemeslníka nenarazí. Komunitu má na starost Randvi, manželka Sigurda, bratra Eivora.

K výstavbě dalších budov jsou za potřebí materiály, které lze najít na výpravách, nejčastěji během raidů. Lze se k nim ale dostat také bez boje, například prostřednictvím chytře navázaného spojenectví. Další budovy logicky nabídnou nové možnosti ohledně služeb. Zároveň však odemknou příběhy a mise spojené s konkrétním vesničanem. A kdo ví, třeba také přeskočí jiskra a přátelství přeroste v romantický vztah.

Jedny z prvních dostupných budov jsou stáje, v nichž lze pořídit oře, a voliéra, díky níž je možné poupravit věrného havrana. Na koni může Eivor podstoupit výcvik a odemknout si tak benefity, třeba více zdraví, výdrže nebo možnost brodit se ve vodě. Kasárny zase umožní upravit vzhled poručíků a přiřadit jim konkrétní zbraně.

Výše zmíněné budovy spadají pod první úroveň. Celkem je jich šest. Později lze vystavět také rybářskou chatrč, tetovací salon, loděnici, pekárnu, hřbitov, pivovar nebo dokonce muzeum. Klíčové jsou evidentně farmy. Od nich se totiž odvíjí množství jídla na hostinách, které lze uspořádat před raidem. Čím vyšší úroveň farmy, tím lepší je jídlo, což ve výsledku významně posílí válečníky před důležitou bitvou.

Zatím to vypadá, že základní osada skutečně hraje důležitou roli. Krom budov může Eivor navštívit i významné postavy, které více či méně zasáhnou do příběhu, nehledě na to, že se právě zde odehrají klíčové zvraty. „Bylo pro nás velmi důležité navodit pocit, že se po dlouhé cestě skutečně vracíte domů,“ prohlásil Bolle. „Návštěva se může uskutečnit po pěti až šesti hodinách, takže opravdu chcete vidět staré známé, zjistit, jak se mají. Je to stejné, jako když se po dlouhé době vracíte do domu vašich rodičů, je to uklidňující pocit.“

Assassin’s Creed Valhalla vyjde 10. listopadu na PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series. Později zamíří také na PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama