Blade Runner: EE se odkládá na neurčito
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blade Runner: EE se odkládá na neurčito

Blade Runner: EE se odkládá na neurčito

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

25. 10. 2020 09:40
Reklama

Remaster klasické adventury z roku 1997 na motivy stejnojmenného filmu se odkládá. Studio Nightdive, jež za Blade Runner: Enhanced Edition zodpovídá, oznámilo odsun vydání při rozhovoru s magazínem Eurogamer.

Hlavní příčinou odklonu od dosavadního plánu vydat hru ještě letos, byla podle CEO Nightdive Stephena Kicka dříve nastíněná nedostupnost originálních souborů předlohy. Připomeňme, že jejich ztráta měla nastat poté, co Electronic Arts v roce 1998 odkoupili někdejší majitele značky, studio Westwood.

Část zdrojového kódu byla následně odkryta při nedávných pracích na Command & Conquer remaster. Jak však Kick sám naznačuje, právní stránka věci s největší pravděpodobností brání EA v jejich případném sdílení. Ve světle těchto událostí musí tedy Nightdive znovuvytvořit celou hru od úplných základů. A to včetně animací, modelů nebo i zvuků. Vývoj je tedy problematický časově i technicky.

Oznámení remasteru Blade Runnera přišlo poprvé na přetřes v březnu letošního roku. O pár měsíců později jsme též dozvěděli, nakolik věrná podoba panuje mezi cinematickými filmečky originálu a nové verze. Navzdory absenci i přibližného data vydání má hra v době svého příchodu zamířit na PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama