Control je k dispozici na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Control je k dispozici na Switchi

Control je k dispozici na Switchi

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 10. 2020 15:00 6
Reklama

Pokud byste se Davida Plecháčka zeptali, na jakou hru z loňského roku vzpomíná nejraději, s největší pravděpodobností řekne Control. Nová značka od Remedy Entertainment potěšila parádní akční hratelností a tajuplným příběhem. Součástí kouzla byl značný bordel, který mohli hráči na scéně udělat. Nyní se do něj mohou pustit i majitelé Switche.

Nintendo totiž v rámci prezentace Mini Direct oznámilo, že hra zamíří i na jeho hybridní konzoli. To je poněkud zvláštní. Asi si vzpomenete, jak uměla hlavní hrdinka Jesse Faden svým řáděním výkonnějším konzolím zatopit. Vývojáři měli s optimalizací hry plné ruce práce. Jak by tedy mohla běžet na Switchi?

Control je k dispozici na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz

Trik je v tom, že se hra nespoléhá na hardware konzole, nýbrž na cloudovou službu Ubitus. Díky ní je možné hru do Switche streamovat. Zájemci samozřejmě musí disponovat kvalitním internetovým připojením. Ještě před koupí hry musí dokonce přes speciální launcher projít malým testem, zda je připojení dostatečné a hru zvládne. Pak už stačí zakoupit takzvaný Access Pass, který vyjde na 40 dolarů. Sluší se dodat, že jde o ultimátní edici hry, v níž se nachází i rozšíření AWE a The Foundation. Cloudová verze je na Switchi k dispozici již nyní.

Na prezentaci se ukázal ještě jeden titul, který bude také spoléhat na cloud. Je jím třetí Hitman. Holohlavý zabiják se však objeví nejdříve v lednu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama