MMO Last Oasis vítá novou sezónu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MMO Last Oasis vítá novou sezónu

MMO Last Oasis vítá novou sezónu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 11. 2020 13:00
Reklama

O nezávislém MMO Last Oasis jsme psali už začátkem roku 2019. Hra zaujala neotřelou estetikou dřevěných mechů, kteří proti sobě pochodují v pompézních bitvách. Sandboxově laděná hratelnost tehdy upoutala pozornost hráčů, bylo ale naprosto jasné, že musí vývojáři ještě ujít kus cesty.

Po uzavřeném testování se hra letos v březnu přehoupla do režimu předběžného přístupu. A nutno zmínit, že šlo o katastrofální launch. Na servery se nahrnuly stovky válečníků, což s nestabilní hrou velmi výrazně zamávalo. Komplikace s připojením hlásili téměř všichni hráči. Programátoři bohužel ani po třech dnech nedokázali problém vyřešit. Autoři se tedy rozhodli servery vypnout a všem vrátit peníze.

Stačilo ale pár dalších dní, během nichž toho vývojáři patrně moc nenaspali, a servery byly opět nahozeny. Hra tedy přežila vlastní smrt, což dokládá i skutečnost, že běží dodnes. A i nyní se těší novému obsahu.

Jak originální záležitost momentálně vypadá, se můžete přesvědčit v posledním traileru, který oznamuje novinky spojené s updatem, jehož prostřednictvím autoři spouští druhou sezónu. Hráči získají nové možnosti ohledně těžby, výroby a obchodování, update zároveň balancuje konkrétní mechanismy. Autoři si dali za cíl podpořit menší skupinky hráčů, případně i vlky samotáře. Ti se nyní mohou daleko lépe prosadit.

Last Oasis rozhodně vnáší svěží vítr do zavedených žánrů. Malou daní za neotřelý zážitek jsou chyby a jakási neuhlazenost, což může některé hráče nepříjemně překvapit. Jak už ale bylo řečeno, jde o nezávislý projekt, za nímž nestojí parta veteránů se zkušenostmi z vývoje megalomanských projektů, nýbrž skupina samouků, kteří se dříve věnovali tvorbě modifikací k Mount and Blade. A právě Last Oasis je jejich prvotinou. Hře můžete dát šanci na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama