Westernový El Hijo se vyhýbá soubojům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Westernový El Hijo se vyhýbá soubojům

Westernový El Hijo se vyhýbá soubojům

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 11. 2020 12:25
Reklama

Menší tituly se většinou snaží vyhnout termínům, kdy se na premiéru chystají velké blockbustery. El Hijo se ale ničeho nebojí, kolty vytasí 3. prosince, tedy ve stejný den, kdy na trh zamíří také Immortals Fenyx Rising.

S těmi kolty to ale nebude tak horké. Hra se totiž prezentuje jako western akcentující stealth mechanismy. NPC postavy ostatně malého caparta vůbec nesmí spatřit. Klučina se na cestě za záchranou své mamky cowboyům zkrátka zakaždou cenu musí vyhnout, neměl by totiž proti nim ani pramalou šanci. Sluší se dodat, že na nějaké šarvátky a přestřelky ani nedojde, hra končí právě ve chvíli, kdy je El Hijo spatřen.

Jednohubka od studia Honig se od násilí zcela distancuje, prezentuje se spíše jako hra vhodná pro celou rodinu. K tomu dopomáhá i sympatická grafika, která navozuje velmi příjemnou atmosféru. Mladý hrdina využívá ke skrývání stíny, vysokou trávu nebo nádoby, do nichž se ještě vejde. Krom napínavého plížení čekají na hráče také environmentální hádanky.

El Hijo - A Wild West Tale zatím míří pouze na PC, 3. prosince bude k dispozici na Steamu a na GOGu. Autoři si však našli cestu také ke službě Google Stadia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama