Autoři Cyberpunku čelí prvním žalobám
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Cyberpunku čelí prvním žalobám

Autoři Cyberpunku čelí prvním žalobám

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

27. 12. 2020 08:40 14
Reklama

Nevole spojená s vydáním posledního projektu studia CD Projekt Red má další vyústění. Studio nyní čelí žalobám vybraných investorů, kteří nejsou spokojeni s komunikací, která byla zvolena při vydání a vývoji hry. Jako první se ozvali zástupci právních společností The Rosen Law Firm (New York) a The Schall Law Firm (Los Angeles).

Hlavním bodem žaloby obou řečených firem je nepravdivé a zavádějící jednání CD Projektu ve vztahu ke řečeným investorům. Důsledkem neadekvátních kroků popsaných mělo dle prohlášení studia při nedávném setkání s investory dojít k podcenění velikosti a složitosti projektu, jež vyústilo v nežádoucí pokles akcií (viz zde). Žalující strana tedy touto cestou požaduje náhradu vzniklé škody a ušlého zisku. Současně apeluje na všechny zbylé investory, kteří se cítí situací rovněž poškozeni, aby se k žalobě přidali.

Výše uvedenému stavu taktéž přílišně neprospívá ani veřejné prohlášení serveru OpenCritic o záměrném uvádění zákazníků v omyl nebo plánování hromadné žaloby se strany polského investora Mikołaje Orzechowského. Podle čerstvého vyjádření magazínu Bloomberg podnikne CD Projekt důsledné kroky proti všem podobným nařčením.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama