Deep Rock Galactic slaví prodejní úspěch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Deep Rock Galactic slaví prodejní úspěch

Deep Rock Galactic slaví prodejní úspěch

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 1. 2021 10:06
Reklama

Studio Ghost Ship Games dva roky nazpět otevřelo předběžný přístup pro kooperativní počin Deep Rock Galactic. Když se do něj zapojilo 200 tisíc lidí, nabyli vývojáři dojmu, že jde zřejmě o adekvátní počet. To ale netušili, kam až se zájem o hru vyšplhá.

Nyní se totiž pochlubili infografikou, z níž vyplývá, že se prodalo přes dva miliony kopií. Hře se nejlépe dařilo během loňského roku, kdy předběžný přístup opustila. Zdá se, že vývojáři skvěle pečují o komunitu hráčů, kteří jim následně zachovávají přízeň.

A na ně se nabalují další. Čísla naznačují, že se pouze na Steamu do hry každý den přihlásí přes 46 tisíc hráčů. V roce 2019 jich přitom bylo „pouze“ 17 tisíc. I čas strávený hraním napovídá, že jde skutečně o zábavnou akci, průměr na jednoho hráče vychází na 31 hodin (medián na 8 hodin).

Hra stojí především na kooperaci. Trpasličí skupinu horníků totiž tvoří specialisté, bez nichž se tým jednoduše neobejde. Během těžby navíc skupinu pořád otravuje všemožná havěť, zbraně jsou tedy neustále v pohotovostním režimu. Jednoduchou hratelnost autoři namíchali s procedurálně generovanými chodbami, které spojují ručně navržené místnosti.

Deep Rock Galactic se navíc zařadil do nabídky Xbox Game Pass, což autorům přihrálo další peníze. O hru se i nadále pečlivě starají, pravidelně se objevují bezplatné updaty. Na trpasličí havíře se blíže podíval Aleš Tihlařík, jeho dojmy si můžete připomenout zde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama